"Barış Pınarı Harekatı" başladı! Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı # BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır" dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama öncesi Suriye'nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. 

Bölgenin TSK'ya ait obüs ve F-16'lar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor. Türk askerinin karadan henüz karadan giriş yapmadığı tahmin ediliyor. Sınırda risk teşkil eden unsurların yapılacak atışlarla temizlenmesinin ardından karadan giriş başlayacak.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00’ten itibaren Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin bilgilendirildi" ifadelerini kullandı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı’nın operasyonun başladığını duyurmasından kısa bir süre sonra ABD Büyükelçisi David Michael Satterfield, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. ABD Büyükelçisine harekat hakkında bilgi verildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada BM Güvenlik Konseyi üyelerinin de Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla bakanlığa çağrıldığı ifade edildi.

ERDOĞAN, AKŞENER, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE BİLGİ VERDİ

Erdoğan, harekatla ilgili Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.

30 KİLOMETRE İÇERİ GİDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

Diğer yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad’da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

CEYLANPINAR'A HAVAN MERMİSİ İSABET ETTİ

Harekatın başlamasının ardından YPG'li teröristler tarafından atılan 2 havan mermisinin Ceylanpınar'a isabet ettiği bildirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

AKÇAKALE'DE MEHTER SESLERİ

Öte yandan sınır hattındaki Akçakale'de Mehmetçiğe moral için belediye hoparlörlerinden Mehter Marşı çalındığı duyuldu. İlçede okulların da tatil edildiği bildirildi.

4 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki harekatının başlamasının ardından sınıra yakın 4 ilçede okullar iki gün tatil edildi. Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç'taki tüm okullarda, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda tedbir amaçlı eğitime ara verildi.

HAREKATTAN İLK GÖRÜNTÜLER

Barış Pınarı Harekatı, obüs atışları ve hava harekatıyla başladı.

Harekatta terör mevzilerinin hedef alındığı ilk atışlardan görüntüler de paylaşılmaya başlandı.

Hava harekatına katılan pilotlarımızın gökyüzünde hilal çizdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılan Barış Pınarı Harekâtı’nda terör örgütünün bulunduğu mevzilere hava karardıktan sonra da bombardıman sürüyor.

ŞANLIURFA'DA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ UYGULAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı' harekatının başlamasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattını Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; batıdan doğuya doğru aşağıda koordinatları verilmiş olan hat ile hudut hattı arasında kalan bölgenin 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi. (Yeniçağ)

 

Anahtar Kelimeler:
TSKBarış Pınarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.