Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Erdoğan'la birlikte açılışını yapacağı rafineri için İzmir'e geldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, İzmir'deki STAR petrol rafinerisinin açılış törenine katılmak için İzmire geldi.

İlham Aliyev

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak konuyla ilgili RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Aralık 2018 tarihinden itibaren Rosneft'in 1 milyon ton petrol tedarik edeceği Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) rafinerisi STAR'ın açılışının 19 Ekim günü için planlandığını belirtti.

ÜST DÜZEY DEVLET YETKİLİLERİ KARŞILADI

Azerbaycan Devlet Başkanlığı basın servisinin verdiği bilgiye göre, İlham Aliyev, iki ülke bayrağının dalgalandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda üst düzey devlet yetkilileri tarafından karşılandı. Azerbaycan Devlet Başkanı onuruna düzenlenen askeri törende, Aliyev askerleri selamladı.

SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev ile Rosneft Başkanı İgor Seçin, daha önce 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Rosneft'in Azerbaycan Devlet Petrol Rafinerisi STAR'a 1 milyon ton petrol tedarik edecek olan bir sözleşme imzalamıştı.

Yıllık kapasitesi yılda 10 milyon ton olan rafinerinin, Azeri Light, Kerkuk ve Urals gibi petrol türleri işlemesi planlanıyor. Rafineride, nafta, ultra düşük kükürt içerikli dizel yakıt, kerasin, petrol koku, sıvılaştırılmış gaz ve diğer ürünleri üretilecek.

Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.