Askeri Karakol'da kazaen mermi patlaması, çok sayıda kayıp ve yaralımız var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkari’de bir üs bölgesinde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 Mehmetçik süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi Mehmetçiğe ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Bakanlığın bu açıklamasında, anılan kaza hakkında inceleme başlatıldığı da belirtilmiştir.

Bugün saat 17.00 sularında Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesindeki karakolda bir patlama meydana geldi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada da, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" denildi.

Haricen edindiğimiz bilgilere göre, Şemdinli Ortaklar Hudut Birliği'nde namluda kalan bir top mermisi, çıkartılması esnasında kazaen patlamış; Son bilgilere göre de 8 Mehmetçik şehit olmuş ve 25'i de yaralı şekilde hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Bu son harici bilgilerle ilgili olarak Resmi Makamlardan açıklama beklenilmektedir.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.