Akşener Manifestosunu Açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin G.İ.K. Üyeleri, Teşkilat Başkanları ve Milletvekili Aday Adaylarıyla birlikte bir toplantı düzenleyerek partisinin manifestosunu basına açıkladı.

İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları...

Bugün burada sizlere seslenirken sizlerden öte her bir fikriyle dünyanın en güzel milletine seslenmek istiyorum. Canımdan canımızdan aziz milletimiz! Adaylığa karar verirken düşündüğüm tek şey vardı; Devletle insan arasında derinleşen uçurumu ortadan kaldırmak.

"6 SAAT İÇİNDE 100 BİN İMZA"

Milletim beni mahcup etmedi. Bütün zorluk engellere rağmen 6 saat içinde 100 bin imza verdi. Benim bizim temel amacımız devletin iktidar eliyle milletin tepesinde bir yumrukla durmasına son vermek. Hırpalanan insanlarımıza 'Yalnız değilsin' diyoruz. Milletimiz böyle karanlık bir havayı hak etmiyor.

"ARTIK BU DEFTERİN KAPANMASI GEREKİYOR"

Ben bugün burada sizlere 16. yılını yaşamakta olan iktidarın eleştiri ağırlıkta olan bir konuşma yapmayacağım. İktidarın 16. yılında adalet temalı bir manifestoya ihtiyaç duyuyorsa kendi tükenmişliğini itiraf ediyordur. Sözün tükendiği yerdir. Artık bu yorgun ve yıpranmış defterin kapanması gerekir.

Türkiye umutsuz gençlerin ülkesi oldu. Ülkemizin üzerine örtülen umutsuzluk örtüsünü kaldırmak zorundayız. Acilen bir şeyler yapmamız gerekiyor.

"DEVLETİN GELECEĞİ GÜNDELİK HIRSLARA FEDA EDİLDİ"

Öncelikle bilinmesi lazım devleti yönetmek ayrı şey gündelik politikaların peşine takılmak ayrı şey. Devletin geleceği geçici gündelik iktidar hırslarına feda edilmiştir. Türkiye bir verdiğinizde bin verim alacağınız toprağa, kültüre, insan kaynağına sahip bir ülkedir.

"ÜLKEMİZ YAPAY KAMPLARA AYRIŞTIRILDI"

Eğer Türkiye ilkbaharın hayat veren güneş ışığıyla buluşursa altın çağını yaşamaya yönelir. Tüm milletimizin böyle bir yaklaşıma ihtiyacı var. Ülkemiz son yıllarda birlikte başarma fikrinden uzak kalmıştır, yapay kamplara ayrıştırılmıştır. Farklılıklara saygı duymak benzerliklerimizi artırmanın önünde bir engel değildir. Biz bayram sofrasında buluşmaktan bahsediyoruz.

"KULELİ VE IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ'Nİ YENİDEN AÇACAĞIZ"

Yoksulluk iktidarı sürdürme aracı olamaz olmamalıdır. Devlet devlet gibi çalışacak. FETÖ'nün sızmasına göz yumularak perişan edilen Kuleli ve Işıklar Askeri Lisesi'ni yeniden açacağız. Onların yatığı gibi terör örgütlerinin yuvasına çevirmeden Türk ordusunun yuvası omasını sağlamak bizim bu devlete borcumuzdur.

"GEÇEN DE GEÇMEYEN DE PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALMAYACAK"

Elbette biz de köprüler yapacağız. Ama farklarımız olacak. Köprülerin sahipleri müteahhitler değil millet olacak. Geçen de geçmeyen de para ödemek zorunda kalmayacak. Balık istifi gibi hastaneler yapmayacağız. Daha küçük ölçekli daha ulaşılabilir hastaneler yapacağız. Yanlış olan eskiyen her şeyi düzeltmek için geliyoruz.

"ÜLKEYİ ONLAR YÖNETMİYOR SANIYORSUNUZ"

16 yıldır ülkeyi yönetenlerin seçim vaatlerine bakınca sanki ülkeyi onlar yönetmiyor sanıyorsunuz. Elbette yeni bir yönetime ihtiyaç var. Açıkça ifade ediyorum tüm bir devlet yapısı tek bir kişinin gönlünü hoş etmeye odaklandığı için giderek büyüyen bir yönetim boşluğu var. Ciddi bir devletin ülkesinin bekasını düşünen bir devletin her gün yeni kavgaları yeni krizleri olamaz. Olursa orada yönetim boşluğu vardır. Çocuklarımız taciz ediliyor, genç kızlarımız öldürülüyor, kadınlarımız cinayetlere kurban gidiyor, evcil olsun olmasın hayvanlarımız katlediliyor. Çünkü yönetim boşluğu var.

"ÜLKEMİZİ EKONOMİDE DÜNYANIN İLK 10 ÜLKESİ ARASINA YÜKSELTECEĞİZ"

Öncelikle ekonomimizi yeni bir çizgiye taşıyacağız. Çok önemli isimlerle ekonomi planımızı yaptık. Ülkemizi ekonomide dünyanın ilk 10 ülkesinin arasına yükselteceğiz.

Yönetim boşluğunun faturasını milletimiz ödüyor. Ekonomiye duyulan güvensizliğin maliyeti millete dönüyor. Dünyanın en karmaşık vergi ve teşvik sistemi Türkiye'de. Devlet öğrencinin harçlığından, yediği tosttan vergi alır mı? Alıyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistem yok.

"İTİBAR MAL VE MÜLK ÜZERİNE KURULMAZ"

Önceliğimiz vergi tabanını genişleterek vergi yükünün düşürülmesine imkan sağlayacağız. Türkiye'nin gücü de var imkan da var. Bu iş sadece kaynak değil aynı zamanda akıl ve ahlak meselesidir. Bir devletin temsilcisi itibarını şatafatla sunup sonra da 'itibardan tasarruf olmaz' diyerek işin içinden çıkamaz. İtibar mal ve mülk üzerine kurulmaz. İtibar kişinin dürüst olması, hırsızlık ve yolsuzluk gibi değerlerle anılmaması ile kazanılır. İtibara yamuk yerden bakan zihniyetle Türkiye 16 yılını harcadı.

"YAKARSA DÜNYAYI GARİPLER YAKAR"

5 yıl içinde tarım havzası olma kararımız var. Planımız programımız hazır. Büyük usta ne diyordu; Yakarsa dünyayı garipler yakar. Türkiye'yi de mutfak yakar, geçim derdi yakar. Rant peşinde Türkiye'yi tüketenler böler. Önemli bir üniversitemizin raporuna göre üşüyen çocuklarımız var. Çocuk üşürse devlet üşür millet üşür.

Üniversiteleri bölmek için karar alınmıştır. Bu kararın Cumhurbaşkanlığımızla iptal sürecinin başlatılacağını söylüyorum. Adalet cehaletin düşmanıdır korkakların düşmanıdır. Haktan uzak yönetimler korkak yönetimlerdir.

"HİÇ BİR NAMUSLU YÖNETİCİ BUNU DÜŞÜNEMEZ"

Ülkemizin terörle mücadelesinin ilk adımı terörizmi besleyen ülkelerle ilişkisini çıkarcı değil akılcı bir şekilde yürütmektir. Teröre zaman zaman kullanılıp zaman zaman devre dışı bırakılan bir araç olarak asla bakılamaz. FETÖ'yü işine geldiği gibi kullanmayı düşünemez. Hiç bir namuslu yönetici bunu düşünemez. Terör örgütlerini kendi çıkarlarınız için kullanmaya kalkar rakip gördüğünüz herkesin üzerine salmaya kalkarsanız sadece insanlık suçu işlemiş olmakla kalmazsanız eğer iman edenlerdenseniz günah ve vebal peşinizi bırakmaz. Adınız haccac (Zulmüyle meşhur Emevî Valisi) gibi yazılır tarihe. Devlet yöneticileri hiç bir terör örgütüyle pazarlık yapmaz yapamaz.

"DEVLET GİBİ DAVRANIRSANIZ AFRİN OLMAZ"

Devlet gibi davranırsanız Afrin olmaz. Mültecileri ağırlamak zorunda kalmazsınız. Mülteciler için yeni bir politika üretiyoruz ve diyoruz ki herkes kendi vatanında mutludur. Devlet gibi davranmazsanız 5 milyon mülteciniz olur. Devlet gibi davranırsanız 1 milyon yabancı öğrenciniz olur.

Bağırıp çağırarak devlet yöneteceğini sanmak şuuru sorunlu bir anlayıştır. Dışişleri ülkemize yöneltilen hakaretlere cevap yetiştiremez oldu. Mızıkçı ergen tavrı olmaz olamaz. / Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.