Akşener: "Bozbey Bursa’yı marka şehir yapacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’nın ilçelerini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Millet İttifakı adayları için destek istedi. Bozbey’in Bursa’yı marka şehir haline getireceğini söyleyen Akşener, “1 Nisan’da Türkiye’de bayram sofraları kurulacak” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Bursa’da temaslarda bulundu. Ziyaretlerine Karacabey’den başlayan Akşener’e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur da eşlik etti.

Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tafur ile Karacabey Meydanı’nda halka buluştu. Yerel seçim sürecinin genel havaya dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için oy istedi. Mustafa Bozey’i çok uzun zamandır tanıdığını belirten Akşener, “Yaptıkları ortada. Belediye başkanı seçeceksiniz, gece sandıklar açıldığında inşallah Bursa’da Mustafa Bozbey, Karacabey’de Ayhan Tayfur kazanacak” dedi.

“ SİZDEN OY İSTEMEYE GELDİM”
31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında CHP ve İYİ Parti’nin yan yana geldiğini ve güç birliği yaptığını belirten Akşener, “Yerel seçimlerle ilgili olarak arkadaşlarımızın projeleri ve hizmet anlayışları hazır. AK Parti’den seçerseniz, canı sıkılırsa kayyum atar. Ama Mustafa Bozbey’i seçerseniz vallahi elini süremez. Bursa’nın ve Karacabey’in bütçesi belli. Sizin vergilerinizle oluşuyor. İkisi de israf etmeyecek, yandaş kayırmayacak, hak ve adalete uyacak. Akrabalarına dost ve yakınlarına kayırmacılık yapmayacak. Vatandaşa eşit hizmet edecek. Doğrusuyla yapacağını biliyorum. Bozbey, Nilüfer’de yaptı. Orada yaşamanın ayrıcalıklı olduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla bütün Bursa’nın da ayrıcalıklı yaşaması için Bursa’yı marka şehir haline getireceğini biliyorum. Çalar mı? Çaldırır mı? Hayır. İkisi el ele verip, işsizlere istihdam yaratır. 31 Mart günü beyefendinin kulağı çekilecek. Hanımlara söylüyorum anne terliği atacaksınız. Bu ayrıştırıcı dil, hakaret eden, şımarık, kibirli ifade ortadan kalkacak. Çünkü seçmen velinimettir. Şimdi ortadan kalktı. Ben elbette arkadaşlarım için sizden oy istemeye geldim. Önce onları Allaha sonra size emanet ediyorum” dedi.

“1 NİSAN’DA TÜRKİYE’DE BAYRAM SOFRALARI KURULACAK”
Akşener Karacabey’in ardından yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte Orhangazi’ye geçti. Orhangazi’de alanı dolduran kalabalığa seslenen Meral Akşener, “Yapılacak şey şu, 31 Mart’ta gideceksiniz, Orhangazi’de İsmail Yılmaz’a Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de Mustafa Bozbey’e oy vereceksiniz” diye konuştu. Akşener, 1 Nisan’da Türkiye’de bayram sofralarının kurulacağını belirterek, “Bursa’da bu değişimi yaptığınız zaman, Orhangazi’de bu değişimi yaptığınız zaman, 1 Nisan’da Türkiye’de bayram sofrası kurulacak. Kadınlar kuracak o bayram sofrasını. O bayram sofrasında herkes eşit bir şekilde o yemekleri paylaşacak” şeklinde konuştu.

“TORPİL OLMAYACAK, HAK VE HUKUKA RİAYET EDECEKSİNİZ”
Orhangazi Meydanı’ndaki mitingde Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı’nı halka gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bozbey ve Yılmaz’a seslenerek, “Bu kimlik kartınız, yani nüfus cüzdanı. Halk size gösterecek. Her ikiniz için de söylüyorum. Bu ülkenin tapusudur. Siz bu ülkenin tapusunun bir parçasına sahipsiniz. 81 milyon için ağa da budur, paşa da budur, torpil de budur. Bu nüfus cüzdanınız dışında bir torpil kabul etmeyeceksiniz. Ben aramam zaten. Asla çalmayacaksınız, çaldırmayacaksınız, hırsızlık yapmayacaksınız, yaptırmayacaksınız, hakka hukuka riayet edeceksiniz. Hakkın yanında haklının yanında yer alacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz. İsraftan kaçınacaksınız. Üreten belediyeciliğe örnek bir büyükşehir ve ilçemiz söz konusu olacak” dedi. Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’den su fiyatlarını düşürmesini de istedi. Halka böyle bir sözü olduğunu söyleyen Mustafa Bozbey de, 31 Mart’tan sonra su fiyatında yüzde 25 indirim yapacaklarını belirtti.

“MARTIN SONU BAHAR OLACAK”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Orhangazi’deki temaslarının ardından İznik’e geçti. Boyalıca da kadınlar tarafından coşkuyla karşılanan Akşener, burada kadınlarla çay içerek sohbet etti. Daha sonra İznik’e geçen Akşener büyük ilgiyle karşılandı. İYİ Parti Genel Başkanı burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve genel sorunlara dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve İznik Belediye Başkan Adayı Kenan Karakaş için destek isteyen Akşener, “Martın sonu bahar olacak, hep beraber iyi olacağız” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte gittiği Yenişehir’de de yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Yenişehir’de de halka seslenen Akşener, Mustafa Bozbey’den Yenişehir’e hayvan barınağı yapılmasını, gençlere istihdam alanları oluşturmasını ve altyapı sorununun çözülmesini istedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, Akşener’in taleplerini hayata geçireceğinin sözünü verdi.
Meral Akşener Bursa temaslarını İnegöl’deki halk buluşmasıyla tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.