Akademisyenlere tehditten yargılanan Peker'e beraat

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sedat Peker, barış akademisyenlerine yönelik tehdit içerikli ifadeleri nedeniyle 11 yıla kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti. Mahkemenin bu kararı tepkilere neden oldu.

Güneydoğu'da ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlara tepki olarak 2016 yılında "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir bildiri yayımlayan "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker beraat etti. Kendi web sayfası üzerinden yayımladığı bir yazıda söz konusu akademisyenlere yönelik, "Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızda duş alacağız" ifadelerini kullanan Peker hakkında dava açılmıştı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından bir yıl dört buçuk aydan 11 yıla kadar hapsi istenen Peker, Anadolu Adliyesi 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katılmadı. Hâkim İmran Arık Özcan, sanık Peker'e yöneltilen suçların unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Barış Akademisyenleri kararı Twitter üzerinden duyurdu:

BarışAkademisyenleri@BarisAkademik

 · 13 Jul

Replying to @BarisAkademik

Avukatımızın dosyada talep ettiği düzeltmeler yapılacak. Sanık avukatlarının tevsi-i tahkikat talebi kabul edilmedi. Karar için ara verildi.

BarışAkademisyenleri@BarisAkademik

Karar açıklandı: Barış için Akademisyenler’e yönelik "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, kanlarınızla duş alacağız" sözleri nedeniyle hakkında şikayetçi olduğumuz organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in beraatine karar verildi.

12:01 PM - Jul 13, 2018

Twitter Ads info and privacy

Sedat Peker de beraat kararını kendi hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Sedat Peker✔@sedat_peker

KAMUOYUNDA SÖZDE ‘BARIŞ BİLDİRİSİ’ İMZACISI AKADEMİSYENLERE TEHDİT DAVASI OLARAK BİLİNEN YARGILANDIĞIM DAVADAN DA BERAAT ETTİM.
YÜCE ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN.

12:05 PM - Jul 13, 2018

kaynak: DW

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.