Ahmet Altan yeniden gözaltında

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından yakalama kararı çıkarılan gazeteci-yazar Ahmet Altan yeniden gözaltına alındı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanması’na ilişkin ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yattığı süre göz önünde tutularak cezaevinden tahliye edilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkındaki karara İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından itiraz edilmişti.  

Sabah gazetesi bu akşam, geçen hafta tahliye edilen gazeteci yazar Ahmet Altan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldığını yazmıştı.

İtirazı değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul ederek Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırdı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan’ın evine akşam saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Altan’ın Kadıköy Erenköy’de bulunan evine geldi. Altan, ellerinde yakalama kararı olan polisler tarafından gözaltına alındı.

Altan’dan önce kızı ve oğlu binadan çıktı. Daha sonra Ahmet Altan polisler eşliğinde binadan çıkarak sivil polis otosuna bindirildi. Yakınları, Ahmet Altan’a polis otosuna bindirilinceye kadar eşlik etti. 

Altan’ın, işlemlerinin ardından yeniden cezaevine girmesi bekleniyor. (Diken / Foto:AA)

Anahtar Kelimeler:
FETÖAhmet AltanGözaltı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Cebeci 4 yıl önce

Bir daha bırakmasınlar. hatta imralıya tıksınlar.

Avatar
Kamuran 4 yıl önce

Bi kurtulamadık şu altan ailesinden babası gitti darısı evlatlarının başına babasına devlet övünç madalyası verenler utansın

Avatar
Dr Ayşe 4 yıl önce

Vatandaşlıktan çıkartıp, sınır dışı etsinler, geri girişini de yasaklasınlar. En büyük ve temiz ceza bu olur.

Avatar
Derya Demirci 4 yıl önce

babası namuslu ve vatansever bir aydındı. Kemiklerini sızlttı.