28 Şubat ve Fetö mağdurlarından hükümete çağrı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen ’28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi’ üyeleri, 28 Şubat’ta yakınlarının mağdur edildiklerini iddia ederek yeniden yargılama talebinde bulundu.
Öğle saatlerinde Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen inisiyatif üyelerine HÜDA-PAR yöneticilerinin destek verdiği kalabalık grup, 28 Şubat’ta mağdur edilen yakınlarının yeniden yargılanması için basın açıklaması yaptı.
Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Rumeysa Fidancı, yakınlarının haksız yere mağdur edildiğini öne sürdü. Fidancı, “Siyasallaşan yargı, 28 Şubat sürecinden günümüze ETÖ ile FETÖ arasında el değiştirmiştir. Sonuçta her ikisi de dindar kesimlere zulmetmiş, tutuklamış, ağır cezalara mahkum etmiştir. Hak ve hukukun ayaklar altına alındığı Türkiye’de binlerce dindar insanın FETÖ’den dolayı yaşadığı mağduriyet bugün daha net olarak görülüyorken, hükümet yetkililerinin bu mağduriyetleri görmezden gelmesi düşündürücüdür” diye konuştu.
HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın hükümet yetkililerine seslenerek, “Af değil, yeniden yargılama istiyoruz. Yeniden yargılama yolu açılarak, mağduriyetler giderilmelidir” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 1 saat süren açıklama olaysız bir şekilde sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.