“2023 yılında uluslararası öğrenci sayısını 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bursları ve 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Vicdanın, ahlakın, merhametin, adaletin hâkim olduğu bir küresel düzeni inşa edene kadar, hep birlikte durmadan, dinlenmeden çalışmalıyız. Ancak bu şekilde gelecek nesillere hayırla yâd edileceğimiz bir miras bırakabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bursları ve 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından ATO Congresium’da düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası öğrenciler ve mezunların her birini Büyük Türkiye Ailesinin birer mensubu ve aynı zamanda kendi ülkelerindeki doğal temsilcileri olarak gördüğünü söyledi.

“KÜRESEL DÜZEYDE FIRSAT EŞİTLİĞİ HÂLİNE DÖNÜŞEN BURS PROGRAMIMIZI GELİŞTİREREK SÜRDÜRECEĞİZ”

Programın başlangıcından bugüne kadar Türkiye Bursları vasıtasıyla Türkiye’de eğitim gören mezunların sayısının 150 bin civarında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yükseköğrenimde küresel düzeyde bir fırsat eşitliği hâline dönüşen burs programımızı geliştirerek sürdürmekte kararlıyız. Ülkemizde hâlen, kendi imkânlarıyla veya burslu olarak eğitim gören 182 ayrı ülkeden 150 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

2023 yılında uluslararası öğrenci sayısını 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en kadim eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan bu toprakları, inşallah yeniden en ön sıralara çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

Erdoğan, kültürümüzde kardeşliğin, mekân ve zamanla sınırlı olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Kardeşlik, son nefese kadar devam edecek bir muhabbettir, bir bağdır, bir hukuktur. Siz uluslararası öğrencilerimizle aramızda, ailelerimize ve evlatlarımıza miras kalacak bir gönül köprüsü kurduğumuza inanıyorum.”

Dünyanın en acımasız yöntemlerle sürdürülen siyasi, ticari, askerî mücadelelere sahne olduğu bir dönemde, birlik, beraberlik ve dayanışmanın üstesinden gelemeyeceği zorluk olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vicdanın, ahlakın, merhametin, adaletin hâkim olduğu bir küresel düzeni inşa edene kadar, hep birlikte durmadan, dinlenmeden çalışmalıyız. Ancak bu şekilde gelecek nesillere hayırla yâd edileceğimiz bir miras bırakabiliriz” dedi.

“TÜM DOST VE KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Bugün Filistin davasını sahiplenen, Afrika’ya el uzatan, Orta Asya ve Balkanlar’daki kardeşlerine sahip çıkan bir Türkiye varsa, bu ekonomiyle beraber diplomaside imza attığımız zaferlerin meyvesidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletlerden G-20’ye, NATO’dan daha pek çok uluslararası iş birliği platformuna kadar her zeminde, kendimizle birlikte tüm dostlarımızın ve kardeşlerimizin de sesi olmak için çalışıyoruz. İnşallah bu onurlu duruşumuzu, hem kendimiz, hem dostlarımız için sonuna kadar da muhafaza edeceğiz.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.