1954 Yılında İsrail Cumhurbaşkanı Ben Gurion şunu söyler, "Biz çocuklarımızı gelecekte Elektronik ve Güneş Enerjisine yönlendirelim ve yetiştirelim”. Sonuçta 64 yıldır bu düşünceyi hayata uygulayan İsrail dünyaya teknoloji satıyor. Silah sistemlerini geliştiriyor. Sonuçta Nükleer Gücü ile de Ortadoğu'da gücünün zirvesinde bulunuyor.

1954 Yılında Demokrat Parti iktidarda ve Adnan Menderes ise seçimi 1950'de kazandı. 1954 yılında da ikinci seçimi kazandı. Ondan sonra Köy Enstitüleri kapatıldı. İlköğretim Okullarına dönüştürüldü. Böylece Türk Çocuklarının okumaları ve gelişimlerinin önü kapatıldı. Bu Enstitülerde hem okuyup hem de "tarım uygulamaları" yaparak çalışıyorlardı. Türk Çocukları iyi yetişirken, üniversitelere gidecek gençlerin de önü kapatıldı. Çok az çocuk üniversite okuma imkanı buldu. Bu enstitülerin kuruluş nedeni de fakir çocukların eğitim almalarının yolunun açılmasıydı. Türkiye’nin geleceğine en büyük darbeyi bu enstitülerin kapatılması vurmuştur. Bunların kapatılmasını ise doğuda köyleri bulunan ve senelerce köylüyü ekmek parasına çalıştıran ve sömüren köy ağalarıdır. Bir zamanlar öyle ağalar vardı ki onlarca köyü, kendisine çalışan binlerce köylüsü vardı. Sonuçta uyanacak ve akıllanacak olan köylülerin gelişmelerine engel koyuldu. Bu konuda Kemal Sunal’ın oynadığı komedi filminin yanı sıra birçok Ağa filmini izlerseniz gerçeği fark edebilirsiniz.

Senelerdir TV programlarında, kitaplarımda, sosyal medyada hep şunu savundum; "Türkiye’nin acilen Silikon Vadisi'ni kurmasının gerektiği.." Elektronik Sanayi’ne devletin destek olmasını söyledim. Birazda olsa yazdıklarımızın gerçekleştiğini düşünüyorum. En azından benim gibi düşünen birilerinin devlet kademesinde olduğunu fark ettim. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Teknofest’i desteklemesine sevindim.

Teknofest’te her ne kadar silah sanayi için bir güç gösterisi olsa bile hackerlardan tutun da insanlık yararına teknolojilere kadar birçok "Dijital Çalışmalar" sergilendi. Bu noktada Türkiye'de yetenekli bilgisayar uzmanı gençlerin olduğunu biliyorum. Önemli olan bu gençlerin ülke için yetiştirilmeleri ve teknoloji şirketlerinde çalışmalarıdır. 20 Yüzyıl bence elektrik’in buluş yılı olurken, 21 Yüzyıl da "Dijital Dünya"nın geliştiği yüzyıl olacaktır. Bu yüzyılın 1000 yıl süreceğini de ilave edelim.

Türkiye Dijital Teknoloji’ye dönmelidir

Biz Dijital Teknolojilere ağırlık vermez isek dünyadan geri kalırız. Elektronik gelişmeler hızla ilerliyor. Cep telefonları artık bilgisayarlar gibi özellikleri her geçen gün artıyor. Sizin tansiyonunuzu kalp atışlarınızı ölçüp bildiriyorsa, önümüzdeki yıllarda da daha fazla fonksiyonlarının olacağını söyleyebiliriz.

Türkiy'de hem özel sektörün hem de eğitim sisteminin dünyada dijital rekabete karşı çalışmasını tavsiye ediyorum. Bu durum silah sanayiinde de giderek arttığından, mesela İHA’ların üretiminde kullanıyoruz ve başarı sağlıyoruz. Gelecek elektronik sanayiinde ve bunun önemini bilmek zorundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.