Sosyal Medya da ve İnternette son zamanlarda Askerliğin kısaltılması ile ilgili yalan haberler yazılıyor ve paylaşılıyor. Bu saçma sapan yorum yapanlar terhis edilecek askerler nedeniyle Ordunun zayıflayacağını savundukları gibi işi daha da ileri götürüp Sevr maddelerinin uygulandığını da söyleyerek, Milletin moralini bozmaya çalışıyorlar.

Türkiye bir zamanlar Rusya tehlikesi yüzünden 750-800 bin kişilik ordu besledi. Gençler ve Üniversite mezunları yaşamlarının 20 ayını orduda askerlik yaparak geçirdiler. Bunlar 35-40 yıl öncesinin olaylarıydı. Zamanla askerlik indirilirken, Profesyonel Ordu’ya dönüş yapıldı. Terör başladığında karakollarda kısa bir eğitimden geçen genç çocuklar şehit oldular. Bugün ise karakol baskınları artık kolay değil. Başta bu acı tecrübelerden sonra güçlü “Kale kol” adı verilen sağlam binalar yapıldı. Sınır Ötesi harekatlar’da teröristlere nefes aldırılmıyor. İnsansız Hava Araçları İHA’larla beraber Hava Kuvvetleri’nin operasyonları TSK’nın gücünü göstermesi açısından önemlidir.

Bugün dünyada sizin kalabalık bir orduya sahip olmanız pek önemli değil; ateş gücüne sahip bir orduya sahip olmanız gerekiyor. Bu noktada Topçu Birliklerinden, Füze Sistemlerini kullanacak uzmanlara kadar üst düzeyde askerlere ihtiyacınız vardır.

Profesyonel ama sayıca az olan orduların tarihte zaferler kazandıklarını gördük. Osmanlı’nın yükseliş devrindeki en büyük başarısı Fatih ile başlar. Çünkü top’un önemini kavramış ve döktürdüğü toplarla İstanbul’u almıştı. Top, Yavuz Selim ve Kanuni dönemlerinde de kazanılan zaferlerin en büyük gücü olmuştur. Bugünlere geldiğimizde İsrail Devleti’ne bakmak yeterlidir. Çevresindeki Arap ülkelerine baktığınızda nüfus olarak fazla olduğunu görürsünüz. Gerçekte ise İsrail Ordusu güçlü olmasını Yüksek Teknolojili silahlarına ve Modern Hava Kuvvetlerine sahip olmasına borçludur.

İsrail Ordusu bu silah ve ateş gücüne sahip olduğu için kendisine saldıran Suriye ve Mısır ile savaşlarında başarılı olduğu gibi de 1948 yılından bu yana Ortadoğu'da varlığını sürdürmektedir. Arap Dünyasının hali de ortada duruyor.

Türkiye’ye gelince 400 bin kişilik ordusu olsa bile geri planda eğitimden geçmiş, hatta Doğu'da teröristlerle çatışmalara girmiş, operasyonlarda bulunmuş yüz binlerce gence sahiptir. Ülke tehlikeye düştüğünde veya top yekün bir savaşa katılma durumunda bu ülke bir kaç gün içinde 1 milyon kişilik bir orduyu silah altına alabilir.

Bu arada Akdeniz’de büyük bir Amerikan Donanmasının Türk Sahillerine yaklaştığını yazan çizen cahillerde var. Böyle bir donanma Türkiye’ ye saldırabilir mi? Bu iş içinde en azından 300-400 Bin ABD Askerini de Anadolu topraklarına çıkarması gerekir. Böyle bir şey ortada yok.

Amerikan Savaş Gemilerinden Türkiye’ye bir saldırı olsa bile Türkiye’nin de eli armut toplamıyor. Bizde gereken cevabı veririz. İncirlik Üssünü kapatmamız bile onlara darbeyi indirir.

Bir başka yalan da Suriye ile savaşa girdiğimiz. Bu noktada insan küfür etmeden duramıyor. Suriye’nin Türkiye’ye saldırması akıl alır bir şey değildir. Bundan kendisinin zararlı çıkacağını bilmiyor mu? Biliyor. Ayrıca Rusya Faktörü var. Esad Rusya'dan izin almadan böyle bir şeye kalkışamaz. Kalkışacak da gücü yoktur. Putin için Rus Deniz Üssü önemlidir. Akdeniz de dolaşan Rus Savaş Gemileri ancak Suriye'de bulunan Üsse gelip destek alabiliyorlar. İç savaş’ın başlamasının nedeni Rusya’nın o Üssü büyütmesinden çıktığını anlamayacak kadar cahiller dolu. Hatta akademisyen unvanlı bazı tipler bile bunu bilmiyorlar.

Bu noktada Türkiye’yi zayıf göstermek ve Orduyu da zayıf göstermek isteyenlerin yalanlarına inanmamanızı tavsiye ederim.

NOT: Her Türk Asker Doğar Ve Bu özelliği de Ömrü Boyunca Sürer…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.