Trump hayallerinin peşinden koşmuş ve çok yorulmuştu.

Artık biliyoruz ki Trump gidici. Ve bedel ödeyecek.

Paulo Coelho’nun dediği gibi,

“Hayallerinin peşinden koşmanın da bir bedeli vardır."

Dünyada bahar rüzgarları eserken, büyük şeytan ABD’de bu rüzgarların görüleceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Bu rüzgarlarla birlikte artık Trump’ın gideceğini söyleyebiliriz.

John Verdon “Her şeyin bir bedeli vardır. Ve her bedel günü gelince ödenir" sözü aklıma geliyor.

İşte o gün gelmişti. Hayal kurmak ve ihtişamlı bir hayat düşünmek de böyledir. Ve artık Trump’ın bedel ödeme zamanı gelmiştir.

Hafızalarımızı şöyle bir yoklayacak olursak Simpsonlar adlı ünlü çizgi dizinin 20 yıl önce 19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümde, Trump'tan 'ABD eski Başkanı' olarak bahsedilmişti. Artık Trump da bir kahraman. Belki de Trump’ın hayalini gerçekleştiriyorlardı.

Gerçekten Trump, 8 Kasım 2016'da yapılan seçimleri kazanarak 45. Amerika Birleşik Devletleri başkanı oldu. Yani yazılan senaryoya göre Trump 16 yıl sonra başkan oldu. Ya da Simpsonlar bir kehanetle onun başkan olacağını tam 16 yıl önce bilmişti.

Söz konusu bölümde Trump'tan sonra başkanlık koltuğuna oturan dizinin ana karakterlerinden Lisa Simpson, ABD Başkanı olduktan sonra Beyaz Saray'da danışmanlarıyla konuşurken, "Bildiğiniz üzere, Başkan Trump'tan bize oldukça yüklü bir bütçe çatlağı mirası kaldı" ifadelerini kullanıyordu. Yani aynı dizide Simpsonlar başka bir kehanetten bahsediyordu. ilk kadın ABD Başkanı olarak Lisa'nın koltuğa oturması, "Sonraki başkan Hillary Clinton mı olacak?" yorumlarına neden olmuştu. Bunu da zaman içinde bekleyip göreceğiz.

..

Paulo Coelho “Hayal kurmak göründüğü kadar kolay değildir. Tam tersi. Tehlikeli hale gelebilir. Hayal kurduğumuzda güçlü enerjileri açığa çıkarırız ve hayatımızın gerçek anlamını, kendimizden, daha fazla gizlemeyi başaramayız. Hayal kurduğumuzda ödeyeceğimiz bedeli de seçmiş oluruz" derken bu tehlikeyi haber veriyordu aslında.

Bedel ödemeye hazır olduğunu söyleyenleri pohpohlayanlar onu bir kahraman olarak gösterirler.

Tıpkı bir eşeğin aynada kendini şahbaz bir kırat olarak görmesi gibi. İş bittikten sonra da zaten her kullanılanın gideceği yer de zamanın çöplüğüdür. Bunu da ancak gideceği zaman öğrenir. Hem de bedeli çok ağır olacak şekilde.

..

Görünen o ki, Simpson bir kez daha düğmeye bastı. Koronavirüs salgınını bilen ardından da Amerika'da ortaya çıkan "Vespa mandarinia" adı verilen Asya kökenli katil arıları da konu alan Simpsonlar'ın son bombası ABD'de polis tarafından öldürülen ve olayların çıkmasına neden olan George Floyd oldu. Bir anda Amerika alev alev yanmaya başladı. Bu artık Trump’ın gideceği yolları ışıtan alevlerdi.

Tabi Trump ile birlikte gelen dünya liderleri de onun peşine takılıp gidecek gibi görünüyor. Artık beyaz saray yeni sahiplerini bekleyecekti.

Halide Edib Adıvar, “İnsan bir kalbe girer, sonra yerini yeni kiracılara, daha çok bedel veren kiracılara bırakır gider" diyor.

İşin özü; Birileri senaryoyu yazıyor, sonra oyunda oynayacak oyuncuları bir bir ayarlıyor.

Bizler Gönüller Sultanı Mevlana’nın uyarısını dikkate alarak hayatımızı devam ettirmeye bakalım.

“Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.”

Gelin kendi değerimizin farkına varalım.

Onun bunun piyonu olmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.