Orman Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinden sonra, toplantıya katılanlara genellikle “çam” fideleri hediye edilir…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplandığı salona Orman Bakanlığı tarafından getirilerek dağlar gibi yığılan fideler adeta yağmalandı!

Komisyona katılan üyeler ve milletvekilleri dışında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışanlarda pek tabii ki paylarına düşeni aldılar.

Komisyon sonuçlanmış ve hediyeler dağıtılmıştı ki, bir TBMM personeli salondan içeriye girdi ve masanın önünden geçerek, sıralanmış çiçek saksılarından birini kaptı!

Bu sırada görevli ikazda bulundu:

O çiçeği hemen yerine bırakır mısınız?

Neden bırakacakmışım. Herkesin elinde ikişer-üçer var.

Görevli kahkaha atarak cevap verdi:

Hiç çiçek kalmadı. Koltuğunuzun altındaki çiçek ise; TBMM’nin demirbaşı!..

**********

Çiller’in Uçan Otomobilleri!

DYP Genel Başkanlığı döneminde, Ankara’da yapılan kongre sırasında, coşkulu kalabalığı gören Tansu Çiller uzun bir konuşma yapmıştı.

Bu hararetli konuşması sırasında, daha önce büyük tepki gösterdiği (!) Cumhurbaşkanı Demirel ile Cindoruk’a bile övgüler yağdıran Çiller, IMF’ye de çatmıştı.

İnternational Moyen Found (Uluslar arası Para Fonuna) verip veriştiren Çiller’in sürekli olarak (IMF) demesi, orta yaşlı adamın dikkatini çekmiş olacak ki, hemen yanındaki delegeye sordu:

Oğlum, Tansu Hanımın IMF dediği şey nedir?

DYP delegesi kasılarak cevap verdi:

İşçi-Memur-Fakir demektir!

Çiller bu kez de:

2000’li yıllardayız. Teknoloji çok ilerledi. Uçan otomobiller bile yapıldı. Hem karada gideceksiniz hem de havada uçacaksınız” deyince, yaşlı adam yine yanındaki delegeye danıştı:

Gerçekten bu otomobiller yapıldı mı oğlum?

Delege dudağını büktü. Başını var-yok gibi salladı ve şöyle yanıtladı:

Bey Amca, Tansu Hanım çok ‘Batman’ filmi izliyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.