Tokatlı genç Tayland’da dünya 2.’si oldu
Tokatlı Samet Türker (15), Tayland’ın Bangkok şehrinde yapılan MuayThai Gençler Dünya Şampiyonası’nda 2. oldu.
Tokat’ta demircilik yapan Saim Türker’in iki oğlu muaythai sporunda önemli derecelere imza atıyor. kick boks ve muaythai Türkiye dereceleri bulunan 18 yaşındaki Gökhan Türker, 2016 Türkiye Şampiyonası’nda en teknik sporcu seçildi. 15 yaşındaki Samet Türker ise 2014 yılında Malezya’da dünya şampiyonu oldu.
Samet Türker, dünya 2.’si oldu
8 yaşında MuayThai sporuna başlayan Samet Türker, 15 yaşında 24-01 Eylül 2016 tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’na katıldı. İsrailli rakibini yenerek finale çıkan Türker, Taylandlı sporcu ile birincilik için yarıştı. Taylandlı rakibine yenilen Türker, gümüş madalya kazanarak İstanbul’a döndü.
Şampiyon sporcunun babası Saim Türker, oğlunun kazandığı başarılarla gurur duyduğunu ifade ederek, “Ülkemize vatanımıza hayırlı bir sporcu yetiştirmenin gurunu yaşıyorum. Büyük oğlumdan sonra Samet de 8 yaşlarında bu spora başladı. İlk önceleri enerjisini değerlendirmesi için bu spora yönlendirdim. Müsabakalara katılmaya ve derece kazanmaya başladı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Yılmaz Çeken, İstanbul’da kamp süresi boyunca yakından ilgilendi. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Oğullarım 2017 yılında da dünya oyunlarında ülkemizi temsil edecek. Eğitimlerini bitirdikten sonra memleketine Tokat’a gelerek şampiyon sporcular yetiştirmesini arzu ediyorum” dedi.
Baba Saim Türker, oğullarının Türk bayrağını dünyada dalgalandırmasının kendisi için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Çünkü bizim başka vatanımız yok. Biz Türk milleti misafir kabul ederiz ama bizi kimse kabul etmez” diye konuştu.
Öte yandan Gökhan Türker’in de 21 Ekim’de Hırvatistan’ın Split şehrinde yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.