Periler uzatmada güldüler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı TKBL 17. haftasında İzmir ekibi Bayraklı Belediyesi’ne konuk oldu. Bayraklı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve uzatma periyodu oynanan karşılaşmadan Bursa Büyükşehir Belediyespor 75-72 galip ayrıldı.

Bu sezon öncelikli olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi için play-off’larda yer almak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, TKBL 17. hafta mücadelesinde Bayraklı Belediyesi’ne konuk oldu. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlılar, Pelin Küççük’ün elinden bulduğu 3 isabetli üç sayılık atışla ilk periyodu 20-18 önde geçti. İkinci çeyreğin ilk 6 dakikasında üstünlüğünü korumayı başaran Bursa ekibi, periyodun son bölümlerinde başarısız hücumlarının ardından oyun üstünlüğünü kaybetti. Cansu ve Patricia’nın elinden bulduğu sayılarla Bursa Büyükşehir Belediyespor’u yakalayan ev sahibi Bayraklı Belediyesi soyunma odasına 36-33 önde girdi.

Karşılıklı hızlı hücumlarla başlayan maçın üçüncü çeyreğini Bayraklı Belediyesi 54-50 önde geçti. Maçın bitimine 02:26 kala 63-57 ile farkı 6 sayıya kadar çıkaran Bayraklı Belediyesi, Bursa ekibinde Harika ve Burcu’nun elinden bulduğu 8 sayıya karşılık 2 sayı bulunca 65-65 ile maç uzatma periyoduna taşındı. 5 dakikalık uzatma periyodunda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü daha az hata yapan taraf oldu ve maçı 75-72 kazanmayı bildi.

‘Harika’ fark yarattı

Maçın en skorer ismi Bursa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Harika Gözde Eldaş oldu. 41:54 dakika ile maçta en fazla süre alan isim olan başarılı oyuncu, 21 sayı ve 4 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadı. Büyükşehirli diğer sporcular Hande Kuzu 15 sayı ve Pelin Küççük 14 sayı ile en çok sayı üreten sporcular oldu.

Sıradaki Rakip, Nesibe Aydın GSK

Elde ettiği sonuçla galibiyet sayısını 10 maça çıkaran ve puanını 27’ye yükselten yeşil-beyazılar, TKBL 18.haftasında Nesibe Aydın GSK takımını konuk edecek. 22 Ocak Salı günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 18:00’da başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.