Göztepe 4 - 3 lük skorla süper lig'te..

…::: topluYORUM :::… …::: Göztepe süper lig'te :::…

Bursa ARENA / İsmet YILDIRIM 

Sanatçı & teknik direktör Yılmaz VURAL bir  büyük başarıya daha imza attı..

Türk sinemasının unutulmaz sanatçıları arasında yerini alan hocaların hocası, deneyimli Teknik adam Yılmaz VURAL'ın takımı GÖZTEPE'yi "süper lig"e çıkarmayı başardı..

 Bir başka deneyimli Teknik Direktör Mustafa DENİZLİ'nin takımı Eskişehirspor Futbol Takımı ile ile final maçı oynayan Göztepe penaltı atışları sonrasında  4 - 3 lük skor üstünlüğü ile "süper lig"de..

*****

 2002'de bir alt lige düşen    Göztepe futbol takımı 15 yıl aradan sonra tekrar "süper lig"de..Yılmaz VURAL takımını   motive etmek  amaçlı    15 dakika önce  önce ısınmak üzere sahada sürdü..havanın oldukça sıcak ve nemli olmasına aldırış etmeden..Mustafa DENİZLİ ise, takımını önceden yormama adına 15 dakikalık gecikmeli olarak ısınmak üzere sahada idi..

*****

Maçta inanamayacaksınız ancak tam da 59 dakikalık uzatma süreci yaşandı..

ilk devre sonuna 17 dakika, ikinci devre sonuna 11 dakikalık sürelerin eklenmesi ve 15'er dakikalık maçın uzatma devrelerinin oynanması..1 - 1 lik skorun da değişmemesi ile penaltı atışlarına geçilmesi..

Antalya Stadyumunda oynanan 23. play of müsabakasının ilk devresinde Erkan Zengin'in bir şutu, rakip takımda ise Umut NAYIR'ın bir şutu golle sonuçlanabilirdi..ancak iki takımın da kalecileri Günay ve Bufon'un müthiş kurtarışları topun filelerle buluşmasını engelledi..

Maçın 54. dakikasında orta sahadan aldığı topla direkt olarak kaleye giden Ofoedo Günay'ın iki bacağının arasından topun kale çizgisini geçmesini önleyemedi..

90 + 5. dakikada ise Jahovic'in golünü kaleci Bufon engelleyemeyince durum eşitlenmiş oldu..

*****

Yıllar önce Göztepe yine Türkiye Kupası Şampiyonu..Fenerbahçe de Lig Şampiyonu..Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynanıyor.. Göztepe 3 * 1 lik skorla "Cumhurbaşkanlığı Kupası"nı müzesine götürmeyi başarıyordu..

*****

Kaderin cilvesi diyebilirsiniz..ancak yaşanan bir gerçek var ki o da şudur.. İzmir'de oynanan maçta Eskişehirspor 2 - 1 lik skorla önde iken maçında 3 dakikalık uzatma anları henüz başlamışken o zaman takımın başında olan Teknik Direktör Alpay ÖZALAN 'ın takımı sahadan çekmesi oldukça pahalıya mal oldu..3 - 0'lık yenilgi ile kaybedilen 3 puan.. 

*****

Göztepe'li Yılmaz VURAL'ın öğrencileri tarafında kullanılan penaltılardan 3 tanesi filelerle buluşurken, Eskişehirspor'lu Mustafa DENİZLİ'nin öğrencileri topu sadece 2 kez filelerle buluşturuyordu..

Bu durumda da Göztepe 2017 - 2018 sezonunu bir üst ligde "süper lig"de oynamaya hak kazanıyordu..

*****

14 haziran tarihinde 92 yılını kutlayacak olan Göztepe aldığı kupa ve "süper lig" vizesi ile gerçek ödülünü maç sonrasında almış oldu..Biz de "Bursa ARENA" ailesi şampiyon takımı gönülden kutlarken, Eskişehirspor takımına da geçmiş olsun diyerek, bir sonraki sezon direkt olarak "süper lig"e çıkmalarını diliyoruz..

*****

Son olarak da maçın fazlaca uzamasına neden olan, futbolcu ve seyirci sağlığını da fazlasıyla olumsuz olarak etkileyen"meşaleler", yanıcı maddelerin öncelikle stadyuma nasıl sokulduğu sorgulanmalı.. Güvenlik zafiyeti mi vardı ? Yoksa alınan tedbirler mi yetersizdi ?

Saha içerisine atılan yanıcı maddelerin çimlere de zarar verdiği bilinen bir gerçek.. Oysa ki Türkiye 2024 için bir çok Avrupa ve Dünya  takımlarının yapacağı karşılaşmalara aday olduğunu açıklamıştı..Peki böyle davranışların sürdüğü süre içerisinde her hangi bir organizasyona ev sahipliği yapma şansı tanınır mı ?

*****

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.