Furkan kendini göstermeye başladı: "Bir maçta 34 sayı ile kariyer rekoru"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Memphis Grizzlies’e karşı 34 sayı ve isabetli 7 üçlükle kariyer rekoru kıran 22 yaşındaki Furkan Korkmaz, geçtiğimiz gece de Chicago Bulls’a karşı 31 sayı, 11’de 6 üçlük isabeti, 5 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma ile oynayıp Sixers’a 118-111’lik galibiyeti getiren isim oldu. Ayrıca Furkan, bu iki maçta da kenardan gelerek bu katkıları sağladı.

Furkan Korkmaz’ın Grizzlies ve Bulls maçlarındaki toplam istatistiği şu şekilde:

65 sayı, 11 ribaund, altı asist, üç top çalma, yüzde 85,7 iki sayı yüzdesi (14’te 12) ve yüzde 65 üçlük yüzdesi (20’de 13).

Chicago Bulls maçından sonra Furkan Korkmaz hakkında konuşan Brett Brown, “Daha önce Furkan’ı böyle oynarken görmedim. Bunu söylememin sebebi istatistik kağıdında yazanlardan daha fazlası. Furkan’ın menzili geniş bir şutör olduğunu hepimiz biliyorduk. Ancak son zamanlarda onun oyununa dair en dikkatimi çeken şey pas yeteneğini geliştirmesi. İşin savunma tarafında da daha iyi bir performans gösteriyor. Şu anda takımımızın kilit oyuncularından bir tanesi. Ona koçluk yaptığım dönemde özgüveninin bu kadar yüksek olduğunu hatırlamıyorum” açıklamalarında bulundu. (Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.