Fatih Çintimar: “Spor dallarının anası, atletizmdir’’

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen IAAF Uluslararası Atletizm Çocuk Semineri’nde konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Spor dallarının anası atletizmdir’’ dedi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda devam eden IAAF Uluslararası Atletizm Çocuk Semineri’nin ikinci gününde Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tarafından “Madde Bağımlılığı ve Çocuklar“, Prof. Dr. Perican Bayar Koruç tarafından “Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşımlar“ TV Spor Yorumcusu Haldun Domaç tarafından ise katılımcılara “Fair Play’’ konuları anlatıldı.

Atletizmin bütün spor dallarının anası olduğunu vurgulayan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bütün çocukların mutlaka bir spor dalıyla uğraşması gerekiyor. Spor dallarının anası atletizmdir. Çocuk atletizmi zaten sporun tamamını kapsamaktadır’’ ifadelerini kullandı.

"Önemli projelerden birisi"

TAF Başkanı Çintimar, çocuk atletizminin Türkiye’de sporun gelişebilmesi ve tabana yayılabilmesi için önemli projelerden birisinin olduğunu vurgulayarak, "IAAF tarafından 190 ülkede yapılan ve bizim ülkemizde de başlattığımız, altyapıda çocuklarımızı gençlerimizi yetiştirebilmek adına beden eğitimi öğretmenlerinden ve atletizm hocalarından guruplar oluşturduk. Bu eğitim semineri, çocuk atletizminin nasıl yapılacağını, çocuklara nasıl davranılacağını, çocukların atletizmle nasıl tanıştırılacağını ilgili bir motivasyon çalışması, bir organizasyon çalışması ile gerçekleşen bir seminer. Bu eğitimin ilerleyen amacı, Gençlik Spor Bakanlığımızın imzaladığı protokol çerçevesinde projeyle tüm okullardaki çocuklarımızın yeteneklerini tespit edebilmek ve çocuklara oyun oynatarak bu tespiti yapabilmektir. Buradan alacakları sertifikalarla hocalarımız onları çalıştıracaklar. Bu çocukların ilerleyen dönemlerde gelişebilmesi, milli takım seviyesine ulaşması için altyapıyı hazırlayarak ona göre çalışmaya devam edeceğiz. Şu anki yapımız, öncelikle çocuklarımız bu eğitimi alırken, öncelikle hocalarımız çocukların madde bağımlılığı, sağlık ve güvenlikle alakalı hakem konularıyla alakalı bilgilerin tamamının verilmesi, ilk yardım derslerinin tekrardan verilmesidir’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.