Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan'da başlıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya Güreş Şampiyonası, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’ın ev sahipliğinde 14 Eylül’de yani bugün başlıyor.

Barys Arena’da gerçekleştirilecek ve 22 Eylül’de sona erecek şampiyonaya 100’ün üzerinde ülkeden binden fazla güreşçi katılacak.

TÜRKİYE 30 GÜREŞÇİ İLE KATILIYOR

Farklı kilolarda sporcular, grekoromen, serbest ve kadınlar stillerinde yarışacak. Türkiye’yi şampiyonada 10’u kadın 30 güreşçi temsil edecek.

100 ÜLKEDE CANLI YAYIN

Kazakistan Serbest Güreş Federasyonu Başkanı Yerlan Kojasbay, düzenlediği basın toplantısında, dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmalarının ülkenin imajını artıracağını belirterek, “Müsabakalar 100 ülkede canlı yayınlanacak, insanlar Kazakistan’ın nasıl bir ülke olduğunu görecek.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya en az 5 bin turistin gelmesini beklediklerini dile getiren Kojasbay, turistlerin ülkesinde harcadığı paranın ülke ekonomisine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. (Kırım Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.