Büyükşehirden dağcılık kulüplerine malzeme desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağcılık kulüplerine malzeme dağıttı.

Mihraplı Parkı’na tırmanma duvarı yapılırken, Uludağ’da yenilenen ancak ağır kış şartlarında tahrip olan dağcı sığınma evini yeniden düzenleyip kullanıma açacak olan Büyükşehir Belediyesi, spor kulüplerine malzeme desteğinde de bulundu. Bursa’da faaliyet gösteren dağcılık kulüplerinin yöneticiyle Dobruca Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan bu küplere malzeme dağıtırken, turizm anlamında kente büyük katkı sağlayacak dağcılık sporunun gelişmesi için desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Başkan Altepe, Bursa’nın spor denildiğinde akla gelen ilk kent olması amacıyla spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini ve sporda da her şeyin en kalitelisini Bursa’ya kazandırma hedefinde olduklarını söyledi. Doğal, kültürel birikimi ve üretim şehri olmasıyla öne çıkan Bursa’nın her alanda öncü ve örnek olmadığı gerektiğini belirterek, “Bu nedenle en güzel tesisler bizde olmalı. Eksiklerimizi de bir bir gideriyoruz. Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası, Briç Şampiyonası gibi büyük turnuvalara artık biz ev sahipliği yapıyoruz ve bunların her yıl Bursa’da yapılması isteniyor. Çünkü spor anlamında güçlü bir altyapı oluşturduk. Bursa dağcılıkta da öncü ve örnek olmalı. En başta Uludağ gibi bir değerimiz var. Bu büyük bir avantaj. Biz de Adım Adım Doğa gibi etkinliklerle dağcılık sporunu teşvik ediyoruz. Uludağ’daki sığınağı yeniden güçlendireceğiz. Mihraplı Parkı’na tırmanma duvarı yapılıyor. Aynı zamanda dağcılık, turizmin gelişmesine de büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa’da dağcılık sporunun ivme kazandığını vurguladı. Uludağ’daki dağcı sığınma evinin önemine vurgu yapan Makas, “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde 2453 metrede kapısını açıp sığınabileceğimiz bir yer oldu. Tabi ağır kış şartları yüzünden tahrip oldu ancak yeniden düzenlenecek. Bu bizim için büyük bir hizmet. Bunun yanında Maksem’deki Darphane binasının yanındaki kültür merkezi de bizim kullanımımıza tahsis ediliyor. Artık dağcılarımız her türlü etkinlik ve toplantılarını orada yapabilecek. Ben hem bu yatırımlar hem de malzeme desteği nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Makas, Gürcistan’da 5050 metre yükseklikteki Kazbek Dağı tırmanışı için de Başkan Altepe’den bir otobüs desteği isterken, Başkan Altepe, bir değil iki otobüsle destek olacaklarının sözünü verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi Dağcılık Topluluğunun da aralarında bulunduğu toplam 28 dağcılık kulübüne 2 teknik kazma, 60 metrelik dinamit ip, kask ve bir çift otomatik krampondan oluşan malzemeleri dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.