Bir Efsane Futbolcu daha emekli oluyor


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bir futbol efsanesi daha kramponlarını asmaya karar verdi. 38 yaşındaki "Başbakan" lakaplı İtalyan orta saha oyuncusu Andrea Pirlo, jubile tarihini açıkladı. Andrea Pirlo, bir dönem Milan'da beraber çalıştığı Fatih Terim hakkındaki eleştirileri ile Türkiye'de gündeme gelmişti.

İtalyan futbolunun yetiştirdiği en zeki orta saha oyuncularından biri olan ‘Mimar’ lakaplı Andrea Pirlo, futbola 31 Aralık 2017 tarihinde veda edeceğini bildirdi.

ABD’nin New York City takımında forma giyen Andrea Pirlo, sözleşmesinin bitmesinin ardından emekli olacağını açıkladı.

38 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, futbolu bırakma kararını “Bu yaşa kadar oynadım, yeterli. 50 yaşına kadar oynayamazsınız. Zamanın geldiğini fark ediyorsunuz. Her gün fiziksel problemleriniz oluyor. Artık başka şeyler yapacağım” sözleri ile duyurdu.

Fatih Terim’e ağır eleştirilerde bulunmuştu;

Andrea Pirlo yazdığı ‘I Think Therefore I Play’ adlı kitabında, bir dönem Milan’ı çalıştıran Fatih Terim’e sert eleştirilerde bulunmuştu. (CNBC)

Pirlo kaleme aldığı kitabında “Terim’in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun bir süre almadı” demişti.

Fatih Terim’in pek kurallara uymadığını söyleyen Andrea Pirlo, “Aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor; sonra bu aktivitelerden, evinde “Biri bizi gözetliyor” seyretmek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Galliani’yi masasında tek başına bırakıyordu. Kendisini tesislerde John Travolta gibi garip, cafcaflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk” ifadelerini kullanmıştı.

Göreve başladığı ilk günlerde Fatih Terim’in yaptığı takım toplantılarını da anlatan Andrea Pirlo şunları yazmıştı: “Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki; hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karma karışılık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos… Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos…”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.