Barış Özkan Bursa Arena için yazdı: "Kocaçınar Bursaspor çoktan devrildi!..."

BURSA ARENA

BARIŞ ÖZKAN

Son üç sezonda en yüksek 39 puanı görmüş ve son haftalarda ligde kalmayı başarabilmiş Bursaspor, bu hafta kazanması durumunda 37 puan yapacak. Üç yılın en düşük puanı toplamış olacak.

İki yıldır son haftalarda Bursaspor’un ligde kalabilmesi için fazla mesai yapan Futbol Tanrısı geçen hafta puan kaybı yaşanan maçtan sonra birçok kesime göre tatile çıktı ve fare üçüncü kez sıçrayamayacak düşüncesi tüm şehri kapladı.

Son yıllara bakıldığında yaşanan süreçte beklenen son aslında gerçekleşiyor. Hatta efsane başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra sürekli geriye giden, bir türlü profesyonelleşmeyen, aday olmak için destek sözü ve icazet aldıkları kişilerin yarı yolda bıraktığı yönetimler görev aldı. Yasalarda el verdiği için sıkıştıklarında çöplerini arkalarında bırakıp kaçtılar.

Kaçtıkları yetmedi, yönetimleri sırasında reklam olsun diye verdikleri paraların her bir kuruşunu alabilmek için davalar açtılar icraya verdiler. Hiçbir zaman gerçekten birlik olmadılar, kavgaları hep Bursaspor’a zarar verecek şekilde oldu. Bu durumun en belirginini de üç yıldır görevde olan ve ne saha içinde nede saha dışında başarılı olamayan Ali Ay ve Yönetiminde gördük.

İsimler değişti ama kaybeden hep Bursaspor oldu…

Şu an ki duruma baktığımızda;

Bursaspor’un bir alt lige düşmesi buz dağının görünün yüzü sadece, asıl sıkıntı zaten kalıcı geliri olmayan ve sadece yayın hakkı ile TFF’den alınan puan karşılığı para geliri olan Bursaspor’un, Mart ayında yapılan Mali Genel Kurulda toplam borcu 491 milyon 631 bin 609 lira olduğu açıklandı.

Görünen o ki, Bursaspor sadece bir alt lige düşmeyecek, buz dağının görünmeyen yüzü ile karşı karşıya kalacak. Hiç istemesek de gidişatımız bir zamanlar Süper Lig'de mücadele etmiş fakat şu an 3. lig, bölgesel amatör ligde olan, hatta daha kötüsü bazılarının kapısına kilit vurulan Gaziantepspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu, Manisaspor, Bucaspor (daha birçok örnek var) olma yolundadır.

Sonuç olarak, devrilmez denilen koca çınara her gelen yönetim bir balta darbesi vurdu…

Sonunu bir türlü birliktelik sağlayamayan tüm şehir hazırladı. Futbol Tanrısı tekrar fazla mesai yapsa ve Bursaspor süper ligde kalsa bile şu anki mevcut yapısı, mali durumu ve yönetim tarzı ile KOCA ÇINAR çoktan devrildi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.