1. Uluslararası YOGA Kareografi Turnuvası İstanbul'da yapıldı.
BURSA ARENA / Haber Merkezi

18 Mart 2017 Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen 1. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası Şampiyonası'nda Yasemin Karaboğa ve Çiler Karataş ikilisi birinci oldular.  Oldukça başarılı geçen organizasyonda yoga öğrencileri etkileyici bir müzik eşliğinde ve oldukça ahenkli birer sunumda bulundular. Tekli ve çiftli gerçekleştirilen gösteriler iştirakçilerden yoğun takdir aldılar.
                                     
Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf yaptığı açıklamada özetle; “Yoga evrensel bir spordur, tüm var olan sporların temelidir, yaşamın temelidir. Yıllardır Yoga sporunun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga koreografileri üzerine yarışma düzenlememizin anlamı; Biz Yoganın evrenin dansı olduğunu söylüyoruz. Yani Yoga bir danstır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Bu yüzden de Yoga koreografileri üzerine yarışma yapıyoruz. Bu tarz yarışmalar dünyanın her ülkesinde Turnuvaların yapılmasına bir vesilesidir. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans ediyor. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir.

Yoga yarışmaları yıllardır yurtdışında ulusal ve uluslararası düzeyde yapılmaktadır. Ülkemizde ilk defa UYF tarafından 2016 yılında yapılan Yoga yarışmaları gittikçe artan bir ilgi trendine sahip ve bu turnuvaya da 100 den fazla sporcu başvurdu. Ülkemizde Yoganın gerçek yerini bulması için elimizden geleni yapıyoruz ve önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Yoga yurtdışında bir yarışma sporu olarak değerlendirilmektedir, bu açıdan bakıldığında Yoga yarışmaları yapmakta geç bile kaldık. Yogada olmayacağı gibi bazı fikirler var fakat Yoga bir gelişim aracı olduğu kadar görsel bir sanattır da. Ritmik jimnastik, artistik buz pateni hatta dans yarışmaları yapılıyor, bu yarışmalarda sporcular hakem heyetine ve seyirciye görsel bir şölen sunuyor ve bir sıralama yapılıyor.

Yoga koreografi yarışmalarını da böyle düşünebiliriz, Yoga duruşları belirli bir disiplin ve estetik içinde sunuluyor ve hakem heyeti puanlama yapıyor. En yüksek puanı alan sporcular ilk üçte yer alıyor ama aslında katılan tüm sporcular kazanıyor. Yoga koreografi yarışmaları düzenli olarak devam edecektir, zaten katılımcı ve seyirci sayısının da her defasında kayda değer şekilde artması bunun en güzel kanıtıdır. Temennimiz bizim UYF olarak başlattığımız bu yarışmalara diğer kurumlardan daha fazla destek gelmesi ve Yoga sporunu halkımıza herkesin kolayca uygulayabileceği bir spor dalı olarak tanıtmaktır. ”
dedi.

UYF yetkililerinden öğrendiğimize göre 2. Turnuva 2 ay sonra yani 27 Mayıs 2017 günü yapılacak.

Bu ikinci organizasyonla ilgili bilgiler ise aynen şöyle;   

2. Uluslararası Yoga Turnuvası Başvuru & Rezervasyon:
Turnuva Tarihi: 27 Mayıs 2017
0212 243 96 42 - 0533 258 7772

info@uluslararasiyogafederasyonu.com
www.uluslararasiyogafederasyonu.com
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.