“Ne Romeo Ne Julıet” Oyunu çok ilgi gördü
…::: oynuYORUM :::… “ne Romeo ne Julıet”

Tuğçe Yıldırım
BURSA ARENA / Sanat Eleştirmeni

 
 
NE ROMEO NE JULIET

05 mart Pazar günü Ertan Gösteri Merkezi’nde izlediğim ‘Ne Romeo Ne Juliet’ oyunu hakkında sizlere aktarımlar yapmak için yeni yazımı yazıyorum.
‘Ne Romeo Ne Juliet’ ‘Antik Tiyatro’ ekibinin izlediğim ikinci oyunu.’Aman Oğlum’ izlediğim ilk oyunlarıydı. Sizlere de yazmıştım oyun hakkındaki  görüşlerimi.
‘Aman Oğlum’ güzel bir oyundu ama ‘Ne Romeo Ne Juliet’te bir tık daha fazla güldüm ve eğlendim.
Mehmet Yılmazsoy’un yazıp yönettiği Burak Güray YAŞAR, Ezgi Duygu BEKDEMİR, Serkan EKŞİOĞLU, Yasemin ŞAHİN, Serap GÖKÇE, Mehmet YILMAZSOY, Gürcan GÜRPINAR, Gökhan KESKİN, Engin GELİROĞLU, Başak EMİNOĞLU, Uğur Kar, Çiğdem AKPINAR, Burcu EROL, Cihad Coşkun’un oyuncu kadrosunu oluşturduğu ‘Ne Romeo Ne Juliet’.
William Shakespeare tarafından yazılmış olan ‘Romeo ve Juliet’’ten esinlenip bize uyarlanmış haliyle tragedyadan komedi oluşturulmaya çalışılmış.
5 perdelik  ‘Rome ve Juliet’ oyunu 3 Perdelik ‘Ne Romeo Ne Juliet’ oyununa dönüşüm gerçekleşmiş.
Oyunun ilk perdesi nasıl bu oyunu oynamaya karar verdiklerini aktarıyor bize daha sonrasında iki perde de ‘Ne Romeo Ne Juliet’ oyununa geçiş gerçekleşiyor.
Oyunun en güzel yanı uyarlama yaparken bizim şarkılarımızı oyuna uygun hale dönüştürmeleri ,dans ve müzik olmasıydı. Müzisyenler gerçekten başarılıydı, danslar için emeklerine sağlık her zaman gelişim kaçınılmaz.
Bir tiyatronun gelişebilmesi oyuncuların kendine yeni şeyler katabilmesi her şeyde olduğu gibi bütçeye bakıyor olduğu aşikar. Biz tiyatro severler destek verdiği, oyunlara gittiği sürece kendilerine yetmeye çalışan tiyatrolar daha iyiye gidecektir.
Juliet’in dadısını oynayan ve Romeo’yu oynayan kişiler ‘Aman Oğlum’da da burada da oyunculuklarını gösterdiler tam olarak o kişiyi yaşarcasına oynadıklarını hissettik.
Juliet ve Romeo’nun annesi iki oyunda da biraz aynı gibiydiler iki oyunda da benzer karakterlerde aynı kişileri oynadılar hissiyatı doğdu.
 
Oyunda çok güzel bir şey yaşandı yaşları tahmini 9-10 olan kızlar aileleri ile gelmişler oyuna.
Juliet’in kendini hançerleme sahnesinde kızlardan biri ahh dedi o anda herkes gülmeye başladı.
Tiyatro izlemenin en güzel yanlarından biri bu olsa gerek.
 
‘Ne Rome Ne Juliet’’te  bize söyledikleri oyunu anlatan ve müzisyenlerin ara geçişlerde bu melodiyi çaldıkları şarkının sözleri…
 
Bir oyun yapalım dedik
Shakespeare'den esinlendik.
Trajedi seçtik ama
Yine de gülmek istedik
 
Düşman aileler var                         
Birbiriyle savaşır
Bu kavganın ortasında
Kaçak sevgililer var
Gizli gizli oynaşır
 
Oyunumuz Romeo ve Juliet
Ama ne Romeo ne Juliet
Ne Romeo ne Juliet
Ne Romeo ne Juliet
 
Sevginin en vurgulusu
Aşkların en tutkulusu
Kavganın en vurdulusu
Gelin izleyin dostlar
Komedinin en coşkulusu
 
Bol seyircileri, kahkahalarla dolu sahneleri, çok alkışları olması dileğiyle…
Bir sonraki oyunda görüşmek üzere iyi seyirler.
Hoşca Kalın..
………
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.