Uluslararası Bursa Piyano Festivali başlıyor

 BURSA ARENA / Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 6 farklı ülkeden 250 piyano sanatçısının katılacağı Uluslararası Bursa Piyano Festivali, 28 Ocak’ta başlıyor. 5 gün sürecek festivalde, tüm resital ve gala konserleri halka ücretsiz sunulacak.

Bursalı sanatseverler ve piyano düşkünleri, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında piyano ziyafeti yaşayacak. Uluslararası Bursa Piyano Festivali, 28 Ocak tarihinde ‘Start’ diyecek. Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinlikler, 09:00-18:00 saatleri arasında izleyiciye açık olacak. Festival kapsamında 6 farklı ülke ve 25 şehirden piyano sanatçıları Bursa’ya gelecek. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, ABD’den Prof.Dr. Tamara Poddubnaya, İsveç’ten Natalia Kazimirovskaia ve 13 yaşındaki piyano dâhisi Mert Hakan Şeker de konserler kapsamında sahne alacak. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eskişehir Devlet Konservatuarı’ndan akademik kadrolar ile Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve Elena Çekiç Müzik Akademisi’nden öğretmenler de yine organizasyon kapsamında performanslarını sergileyecek. Toplam 250 piyanist, hazırladıkları eserlerle Bursalı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Festival programı çerçevesinde, dünyaca ünlü piyanistler tarafından genç piyanistlere Master Class eğitimleri de verilecek. Festivalin en dikkat çekici taraflarından bir tanesi de 31 Ocak-1 Şubat tarihleri akşamında icra edilecek olan gala konserleri. 5 gün boyunca Bursalılar, tüm resital ve gala konserlerini ücretsiz izleyebilecek.

Anahtar Kelimeler:
Bursa Piyano Festivali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.