Sunay Akın'ın “Bir Cumhuriyet Hikayesi” Bursalılarla buluştu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sunay Akın’ın “Bir Cumhuriyet Hikayesi” isimli gösterisi, Nilüfer Belediyesi ve Mudanya Belediyesi işbirliğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Sunay Akın’ın hazırlayıp sunduğu “Bir Cumhuriyet Hikayesi” Livaneli Korosu eşliğinde Bursalılarla buluştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı konuşmada gösterinin, Cumhuriyet’in değerlerine vurgu yapmak açısından anlamlı olduğuna dikkat çekti. Bozbey, “Cumhuriyet demek, barış demek. Cumhuriyet demek, adalet, saygı, demokrasi, insan hakları, ötekileştirmemek demektir. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için Sunay Akın ve eşlik eden Livaneli Korosu’na teşekkür ediyorum. Buraya, bu gece gelenler Cumhuriyet’in değerlerini bir kez daha anlayarak, içselleştirerek buradan ayrılacaklardır” dedi.

Osmanlı döneminden Cumhuriyet yıllarına uzanan süreci görseller eşliğinde öykülerle gösteri haline getirerek sunan Sunay Akın’a, Livaneli Korosu eşlik etti. Zülfü Livaneli Korosu'nun "Bir Nehir Gibi", "Neylersin" ve "Uzun İnce Bir Yoldayım" isimli şarkıları ve daha birçok eseri seslendirdiği etkinlikte, Sunay Akın da "Bir Cumhuriyet Hikayesi" adlı gösterisini sundu. Duygu dolu anların yaşandığı gecenin finalinde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz sahneye çıkarak koronun seslendirdiği ‘Ey Özgürlük’ şarkısına eşlik etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.