Prof. Dr. Ayhan Kızıl Anısına Konser

BURSA ARENA / Haber Merkezi

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına sahneye çıkan BBDSO, müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ömer Kızıl, “Babamın anısına böyle bir gece düzenlenmesi bizim için çok kıymetli. Kendisinin yolunda ilerlemeye; kültüre, sanata, bilime ve çağdaşlığa destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 14 Mart Tıp Bayramı’nda Orkestra’nın kuruluşunda büyük emekleri olan ülkemizin kıymetli sanat ve bilim insanlarından Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına sahnedeydi. İlhan Şeşen, Kürşat Başar, Zafer Çebi, Uğur Yalçın ve Batuhan Büyükdoğan gibi önemli müzisyenlerin sevilen eserleri seslendirerek Orkestra’ya eşlik ettiği konseri, genç ve yetenekli şef Murat Göktaş yönetti.

Konser öncesinde açılış konuşması yapan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, sözlerine tüm doktorların Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı: “Bursa’nın ve Türkiye’nin yetiştirdiği tüm doktorlara şükranlarımı sunuyorum. Bundan 4 yıl önce aramızdan ayrılan rahmetli babam Prof. Dr. Ayhan Kızıl da önemli bir tıp doktoruydu. Avrupa ülkelerinin bugün bile yapmakta zorlandığı bir şeyi bundan tam 20 yıl önce gerçekleştirerek ve gerçek bir başarı hikayesinin altına imzasını atarak BBDSO’nun kuruluşuna da vesile olan babamın anısına düzenlenen bu konser ailemiz için çok değerli”.

Prof. Dr. Ayhan Kızıl’ın tıp doktoru rolünün dışında birçok alanda önemli çalışmalara da imza attığını belirten Kızıl, “Kendisi Bursa’nın eğitim alanındaki en güçlü sivil toplum kuruluşlarından Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin iki yıl başkanlığını üstlenmişti. Biz de O’nun anısına bu hafta ‘Kır Çiçekleri Okusun Diye’ projesine destek vererek maddi durumu yetersiz başarılı kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyoruz; sizleri de bu projeye destek olmaya çağırıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Babacığım, açtığın yolda ilerliyoruz. Kültüre, sanata, bilime ve çağdaşlığa destek vermeye devam ediyoruz. Rahat uyu”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.