Merinos’ta saklı hayatlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nün çocuk ve yetişkinliklere ilişkin hayata geçirdiği Bursa Müze Akademi’nin eğitim çalışmaları çerçevesinde Merinos Tekstil Sanayi Müzesi renkli bir etkinliğe daha sahne oldu.

Müze içinde yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen drama atölyesi ile katılımcılar adeta zamanda yolculuğa çıktı. Renkli etkinlik ile Merinos Fabrikası’nın emekçilerinin anıları canlandı. Aynur Eğitmen tarafından yönetilen drama atölyesinde Merinos çalışanlarının yaşamları üzerinden geçmişle bir bağ kuruldu. Atölyeye katılanlar, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki anıların izleriyle geçmişten günümüze Merinos’taki saklı hayatlara ışık tuttu. Drama atölyesinin ardından katılımcılar, gerçekte Merinos Fabrikası’nın emekçileri ile bir araya gelerek, kendi kurgularıyla gerçek yaşamları kıyasladı. Geçmişe ait fabrikada çekilen anı fotoğraflarını da inceleyen katılımcılar, Merinos fabrikasının çalışanlarıyla da sohbet etme imkânı buldu.

Bursa Müze Akademi nedir?

Bursa Müze Akademi, müzelerde çocuklardan yetişkinlere kadar her grup için uzmanlar tarafından yapılandırılmış eğitimler içeriyor. Bursa Müze Akademi, ziyaretçilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı müzeleri aktif olarak kullanabilmesini ve her kentlinin müzelerden en yüksek düzeyde faydalanmasını amaçlıyor. Eğitimlerde yaratıcı drama gibi yaşantıya dayalı yöntemlerin kullanıldığı Bursa Müze Akademi’de okul öncesinden üniversiteye kadar tüm öğrencilerin müzeleri okul dışı öğrenme ortamı olarak kullanması hedefleniyor.

Ayrıca öğretmenlerin müzelerdeki yetkinliklerini artırmasına yönelik “Dersimi Müzede Nasıl İşlerim?” eğitimleri de gerçekleştiriliyor.

Anahtar Kelimeler:
Bursa Müze AkademiMerinos
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.