"Geleceğin Sineması" nda başvurular sona erdi

BURSA ARENA / Haber Merke

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 15 yıldır destek veren TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Sineması” için toplamda 211 adet başvuru değerlendirmeye alındı.

Proje kapsamında bu yıl 20 kısa film, genç yönetmenlerin hayallerinden beyazperdeye aktarılacak.

Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını sağlamak amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması”na başvurular sona erdi.

20 Nisan'da yapılacak Kemal Ökten, Okan Ormanlı, Derya Can ve Senem Erdine’den oluşan ön jüri toplantısını takiben ön elemeyi geçen 40 proje 21 Nisan 2018’de ana jüri değerlendirmesine sunulacak. Ana jüri 2 Mayıs 2018 tarihinde 3.000 TL yapım desteği kazanan 20 projeyi ve post prodüksiyon imkânı kazanan ilk 3 projeyi belirleyecek.

Filmlerin son teslim tarihi ise 8 Haziran 2018.

Öğrenci sayısını karşılamaya yetmeyen stüdyo ve yapım aşaması ile yapım sonrasında gereken teknik ekipman açığını kapatarak hayallerin özgürce gerçekleşmesine imkân sağlamayı amaçlayan “Geleceğin Sineması” bu yıl 15’inci kez gerçekleştiriliyor.

15. Geleceğin Sineması Jürisi, Yönetmen Abdullah Oğuzbaşkanlığında;Vildan Atasever, Caner Özyurtlu, Zafer Külünk, Ceylan Özgün Özçelik, Serdar Kökçeoğluve Selçuk Yavuzkanat’dan oluşuyor.

Değerlendirme sonucu 20 projeye toplamda 60.000 TL verilirken ilk 3’e giren projelere de post prodüksiyon desteği sağlanacak.

Geleneksel olarak 15 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” yarışması ile öğrencilere post prodüksiyon dahil 1.500.000 TL değerinde maddi ve ayni destek yaratan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.