Cannes Film Festivali'nde onur ödülü alan Alain Delon’a feminist derneklerden tepki

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünyaca ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon'a Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye onur ödülü verilmesi feminist derneklerin tepkisini çekti. Alain Delon'un 'ırkçı' ve 'cinsiyetçi' olduğu belirtilerek Cannes Film Festivali'nin bu hareketine karşı imza kampanyası başlatıldı. 83 yaşındaki aktör daha önce yaptığı konuşmalarda kendisini “maço” olarak nitelendirmiş ve daha önce birlikte olduğu kadınları tokatladığını belirtmişti. Alain Delon, eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmelerine karşı olduğunu da ifade etmişti. Bunun yanı sıra Delon Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen ile dostluğunu dile getirmişti.

"Çirkin düşünceler yüceltiliyor"

Bir çok feminist dernek Alain Delon'a ödül verilmesini sert bir dille eleştirdi.

Küresel film endüstrisinde toplumsal cinsiyet çeşitliliğini savunan Women and Hollywood'un kurucusu Melissa Silverstein, Delon'a onursal Altın Palmiye ödülü verilerek aktörün savunduğu "çirkin düşüncelerin" yüceltildiğini söyledi.

Cannes Film Festivali yetkilileri geçtiğimiz ay 'başarılı kariyerinden dolayı' 83 yaşındaki Alain Delon'u onurlandıracaklarını duyurmuştu. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.