Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Jüri Başkanı Belli Oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 7. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması jürisine senarist, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlık edecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Kurumsal İş Ortağı TRT ile Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle gerçekleşecek 7. Boğaziçi Film Festivali’nde heyecan yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı.

Heyecanla beklenen ulusal yarışma seçkisini değerlendirmek üzere bu yıl jüri başkanı olarak görev yapacak Mahmut Fazıl Coşkun; ABD'de üç kısa film çektikten sonra Türkiye’ye ödüller ile döndü. Türkiye’de bulunduğu dönem içinde de belgeseller çekti. 2008 yılında çektiği ilk uzun metrajlı filmi “Uzak İhtimal” dünya prömiyerini yaptığı 38. Rotterdam Film Festivali'nde büyük ödülün sahibi olurken Coşkun’a “En İyi Yönetmen” dalında Altın Koza ödülünü getirdi. İkinci filmi Yozgat Blues 61.San Sebastian Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmasının ardından 20. Adana Altın Koza Film Festivali’nden “En İyi Film” ve 18. Sofya Film Festivali’nde “En İyi Balkan Filmi” ödülleriyle döndü.

Coşkun, 2018'de çektiği “Anons” filmi ile Venedik Film Festivali'nin Ufuklar (Orizzonti) bölümünde “Jüri Özel Ödülü” ve 6. Boğaziçi Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı.

MAHMUT FAZIL COŞKUN

2009 yılında çektiği ilk uzun metraj filmi "Uzak İhtimal” 38. Rotterdam Film Festivali’nde büyük ödüle layık görüldü. Uzak İhtimal Adana Altın Koza Film Festivali’nden "En İyi Yönetmen Ödülü” de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. İkinci filmi "Yozgat Blues" (2013) dünya prömiyerini 61.San Sebastian Film Festivali’nde yaptı. “Yozgat Blues” 20. Adana Altın Koza Film Festivali “En İyi Film” ve 18. Sofya Film Festivali’nde “En İyi Balkan Filmi” ödüllerini aldı. Dünya prömiyerini 71. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan, yönetmenin üçüncü uzun metraj filmi Anons, festivalin Orizzonti bölümünde yarıştı ve “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Anons bugüne kadar ulusal ve uluslararası festivallerde on beşin üzerinde ödül aldı.

Festival Mekanları

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 7. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 18-25 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.