BBDSO 15 Mart’ta Çanakkale Zaferi ve şehitlerimiz anısına sahnede

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) bu hafta

“18 Mart Çanakkale Zaferi” anısına düzenlenecek konser için sahneye çıkıyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri ile sahne alıyor.

Orkestra, 15 Mart Perşembe akşamı düzenlenecek olan konserde, son dönemin önemli bestecilerinden Hasan Uçarsu’nun Çanakkale Şehitleri anısına yazdığı “Yine Bir Şey Yapabildim Diyemem Hatırana” adlı eser ile sahne alıyor. Konserin programında ayrıca Alman besteci Lindpaintner’in nefesli beşli için yazdığı “Senfoni Konçertant No.1” ile Yalçın Tura’nın Anadolu kokan “Oda Senfonisi“ de yer alıyor. BBDSO daimi şefi Dağhan Doğu tarafından yönetilecek konsere Yunus Emre Nefesli Çalgılar Beşlisi solist olarak katılıyor.

15 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’da Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta düzenlenecek konserin biletleri BBDSO resmî sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr ‘den satın alınabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.