Bir önceki köşe yazımda, ŞİİRİN AKŞAM VAKTİ isimli şiir kitabımdan 'GİT' ve 'GİTME' şiirlerimi sizlerle paylaşmıştım. Çok beğenildi. Bugün de 'GEL' ve 'GELME' şiirlerimi sizlerle paylaşarak beğenilerinize sunmak istiyorum.

Bu şiir kitabımın 5 bin adet 1. baskısını, Bursa, Gazi Anadolu Lisesi’nden öğrencim olan sanatçı Eser Yenenler bastırmıştır. Hatır, gönül, vefa, emek, unutmama ve unutulmama adına bu anlamlı davranışına karşılık, kitabımı kurum ve kuruluşlara, öğretmenlerime ve öğrencilerime, tanıdıklarıma ve dostlarıma ücretsiz dağıtımımı 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirmiş oldum. Destek olan dostlarımın katkılarıyla 5 bin adet olan 2. baskısından elde ettiğim geliri de tanıdığım üniversite öğrencilerine harçlık olarak gönderdim. İhtiyacı olanlara az da olsa maddi destekte bulundum. Bursa basınında ve köşe yazılarında yer alan bu amacıma ve niyetime vesile olan başta "işte benim ESER’İM" dediğim öğrencim Eser Yenenler’e ve sahiplenen sevgili dostlarıma çok teşekkür ediyorum.

10 bin adet basılan 'ŞİİRİN AKŞAM VAKTİ' şiir kitabımdaki şiirlerimin büyük çoğunluğu gençlik dönemi şiirlerimden oluşmasına rağmen oldukça ilgi görmüş olup bestelenerek TRT repertuvarına giren şiirimin de bulunduğunu belirtmiş olayım. Olgunluk dönemime ait yeni şiirlerimin de bulunduğu 'SENDE BIRAKTIM' isimli 2. şiir kitabımı yayınlamaya hazırlamaktayım.

Bunları neden yazdığımı merak eden ve sebebini sormak isteyen okurlarıma da peşinen şunları söylemek isterim ki, kitabın ticareti ve reklamı olmaz. Amacım şiir sanatını sevdirmektir. Kitap okumaya teşvik etmektir. "Kitap karın doyurmaz, ruhları ve gönülleri doyurur" diyerek ticari bir amacımın olmadığını vurgulamak istiyorum.

Şiir, hayatın (yaşanmışlığın) itirafıdır, hayallerin ifadesidir. İlginin ve sevginin özel ve güzel tarifidir. Bu duygulardan ve düşüncelerden hareketle şiirlerime "emeğine, yüreğine sağlık" diyen dostlarıma, yazma sebebim olarak ilham veren adına, "yazanla birlikte yazdırana da teşekkür etmek gerekir" dediğimi de (siz anladınız diyerek) belirtmiş olayım.

GEL

Güneş batıdan doğacak,

Kıyamete karış da gel...

Ağustosta kar yağacak,

Mevsimlere danış da gel...

..

Yıldızlar ufku yakmadan,

Gün, karanlığa bakmadan,

Irmak yokuşa akmadan,

Rüzgarlarla yarış da gel...

..

Yollar denizleri aştı,

Dünüm, günüme karıştı,

Yelkovanın yönü şaştı,

Zamanımla barış da gel...

..

Yıllar yalan, yaban oldu,

Resimlerin rengi soldu,

Bak, ömrümün vakti doldu,

Anılarla tanış da gel...

GELME

Anlayacaksın beni, arayacaksın inan,

Bir isim, pembe dudaklarında titreyecek,

Düşlediğim dünyama sessizce girdiğin an,

Dondurduğum duygular yeniden eriyecek.

..

İnanmadın aşkıma, "sevgilim" deme bana,

Gün gelecek adına "vefasız" diyeceğim.

Aramadın, sormadın, elbet küskünüm sana,

Ben sevgimi sakladım, mahşerde seveceğim.

..

Sebepsizmiş varlığın, boşunaymış aramak,

Hayalin yeter bana, umutlarım gitmesin,

Bir başka sevda imiş, seni, sensiz yaşamak,

Sakın gelme, gelme de benim sevgim bitmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.