Kalabalık toplumlar, beraberinde eğitimsiz, cahil, bilgisiz olan kesimi de getirdiği zaman şiddet de kaçınılmaz oluyor .
Hayatın her evresinde şiddet dolu olaylara şahit oluyoruz, okuyoruz, duyuyoruz..
Görsel basın, sosyal medya, yazılı basın, sosyal hayat hep şiddet içerikli olaylarla dolu.. Seyredilen filmler, çocukların çizgi filmleri, diziler, bilgisayar oyunları hep şiddet içermiyor mu !

Sıradan bir filmin konusunda bile hep silah, kan dökme.. tabiri caizse vurdu, kırdı.
Savaşlar başlıbaşına birer şiddet ve kan sahneleri.
Biz ülke olarak, samimi, sevecen, saygı, sevgi dolu aile, akraba, komşuluk ilişkileriyle büyümüş bir toplum iken; Nüfus artışı, bilinçsiz insanlar, yanlış eğitimler ve yönlendirmeler, dayatmalar v.s gibi olumsuzluklarla ne hale gelmiş bir toplum olduk !..

Maçta kavga, düğünde kavga, adliyede kavga, trafikte, okulda, alışverişte, kısacası hayatın her yerinde hep kavga.. O insanca olması gereken diyalogları hemen kavgayla bitirmek ne acı..


Toplumda yer edinmiş öyle insanlarımız var ki;
Kimi hastaneye gider doktoru,  
Kimi resmi kuruma iş takibine gider memuru,  
Kimi veli olarak okula gider eğitimciyi,  
Kimi otobüse binse şöförü döver, tartaklar, hırpalar oldu..
Trafikte mi, inanın benim gözümde herkes deli gibi..

Vaaay... bana neden yan baktın,
Sen benim kim olduğumu biliyor musun,
Nasıl öğretmensin ki çocuğumun kulağını çektin,
Benim hastamı bekletemezsiniz, önce o muayene olacak,
Sen benden boşanmak istemiyor musun,
Sol şerit babanın malı mı ki kornaya basıyorsun,
Benim futbol takımım böyle, senin ki şöyle,
Sıyırın silahları gelin damatı kutlayalım,
Derkeen, hooopp Şiddet !..
Şiddet ki, ne Şiddet !!..
 
Sevinci, eğlenceyi, mutlu anları dahi zehir etmeyi beceren bir avuç insan yüzünden, sonuçlar hep hüzün, hep üzüntü dolu..


Bazı değerler yok oldukça, insanların birbirine olan sevgi ve saygıları köreldikçe herkes birbirinden uzaklaşır oldu.. Sabır, iyi niyet, hoşgörü bittikçe çok şey de bitiyor ..

Daha okul öncesi eğitim sürecinden başlamak üzere eğitim sistemimizin "şiddete karşı olmak" ilkesiyle donatılması, silah alım-satımı ve kullanımı konusunda daha ciddi yasal tedbirler alınması, cezaların caydırıcı olması, gereğinde hertürlü basına şiddet haberlerinde sansür konulması... gibi önlemlerle, bu "şiddet" olaylarının kısmen de olsa önü alınmaz mı !
 
Şiddet göstermeye harcanan enerjiyi, saygılı, sevgili, iyi niyetli, hoşgörülü, sabırlı insan gibi insan olmaya harcasalar daha mutlu toplum olmaz mıyız ?..

Hoşgörü ve iyi niyetli günlerimiz olsun, sevgiyle .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Leyla 6 yıl önce

Harika bir yazı canim teşekkürler

Avatar
Şayan Ercan 6 yıl önce

Çok teşekkür ederim Leylacığım , sevgiler .