Dr. Sadık Ahmet (1947 – 1995)

Münih 24 Temmuz 2016

Batı Trakya Türkleri hiçbir zaman hak etmedikleri baskı, eziyet ve haksızlıklara karşı, “toplumsal mücadele” sini senin öncülüğünde başlattı.

Ezilen insanımız, sana güvenmiş ve inanmıştı.

Sen umudumuz olmuştun.

Senin amacın, Batı Trakya Türklerinin sorunlarını, en başta vatan ve anavatan olmak üzere dünya kamuoyuna duyurmaktı. İnsanca yaşama hakkı azınlığımıza çok görülmemeliydi. Bu zor işi toplumumuz menfaatlerine zarar verdirmeden halletmek her babayiğidin haddi değildir. Ölümü göze alarak, mücadeleyi devam ettirdin. Tutuklandın, yargılandın, hapsedildin. Ama hiçbir zorluk seni yıldıramadı. Batı Trakya Türkleri için seve seve canını bile verdin.

Dr. Sadık Ahmet, 24 Temmuz 1995 günü şaibeli bir trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kazaya sebep olan traktör sürücüsü Yunanlı, Batı Trakya Türklerinin eşsiz liderini ortadan kaldırmakla bütün Yunanlılara derin bir nefes aldırmıştır. Yunan makamları da bunun karşılığında onu serbest bırakmakla âdeta ödüllendirmiştir.

Dr. Sadık Ahmet’in, Lozan Antlaşması’nın imzalandığı 24 Temmuz 1923 tarihinin yıldönümü günü şaibeli bir kaza sonucu öldürülmesi tesadüfî olamaz. Dr. Sadık Ahmet, anlaşma hükümlerini istediği gibi yorumlayan Yunanistan hukûmetlerine karşı, Lozan Antlaşması’nın bize verdiği hakların korunması için mücadele ediyordu. Batı Trakya Türkleri, Dr. Sadık Ahmet’in mücadelesini bıraktığı yerden devam ettirecek ve hatta daha ileriye götürmek için var gücüyle çalışacaktır.

Kendilerini Avrupa medeniyetinin kurucusu olarak görenler, Türk-Müslüman düşmanlığını devlet ideolojisi seviyesine çıkarmışlardır. Başka ülkelerdeki ırkdaşlarının haklarını savunurken, kendi ülkesinde, Lozan Anlaşması hükümlerince resmî azınlık olarak kabul edilen Batı Trakya Türklerinin temel haklarını çiğneyemezler.

Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin insanca yaşama haklarını elde etme uğrunda şehit oldu. Bu mücadele meşalesini yakan merhum Dr. Sadık Ahmet ebediyete kadar gönlümüzde yaşayacaktır. Batı Trakya Türkleri onu asla unutmayacaktır.

Ölümünün 23. yılında seni rahmetle anıyoruz. Ruhun şad, mekânın cennet olsun.

Prof. Dr. (HC) Özkan Hüseyin

BATTAM (Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)

Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.