Serebral Palsi farkındalık günü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi, ‘Serebral Palsi Farkındalık’ günü için bir dizi etkinlik düzenledi.

Ekim ayının ilk haftası tüm dünyada kutlanan Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü programı Tarihi Belediye Binasında gerçekleşti. Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, dernek temsilcileri ve serebral palsili çocukların aileleri ile birlikte katıldığı program, samimi bir atmosferde gerçekleşti.

Bursa valiliği ve Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, engelli vatandaşların her daim yanında olduklarını belirterek, törene katılan engelli ve ailelerin tek tek sorunları dinleyerek çözüme ulaştırmak için yol gösterdiler. Serebral Palsi Farkındalık Günü programı için özel olarak hazırlanan kamu spotu da halk tarafından oldukça ilgi çekti. Tarihi bina önüne kurulan ekranda yayımlanan filmde, Serebral Palsi’yi kendi cümleleriyle anlatan çocuk ve gençler, Bursalılara “farkındalık” mesajı verdiler.
Programın ardından srebral palsili gençler aileleri ile birlikte Ulucami çevresinde yürüyüş yaptılar.

Serebral Palsi (beyin felci) Nedir?
Bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.