Ramazan Ayının Değerlisi Hurmanın Faydaları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ramazan ayının değerlisi kabul eden hurma, hem sahur sofralarında hem de iftar sofralarında yer almaktadır. Hurma içerdiği besin değeri ile insan sağlığına birden fazla faydası bulunmaktadır.

Orucu hurma ile açan kişiler, iftar sofrasında fazla yemenin önünü kesebilirler. İçerdiği lif, protein, doğmamış yağ asitleri, vitamin, mineral ve karbonhidrat ile besin değeri son derece zengin bir meyve olan hurmanın özellikle su ile tüketilmesi durumunda doygunluk hissi verdiği belirtiliyor. Ramazan ayında orucun hurma ve su ile birlikte açılması aynı zamanda vücudun ani kan şekeri ve kan basıncı artışlarını önleyerek iftarda fazla yemek yemenin önüne geçip kilo kontrolünün sağlanmasında faydalı olacaktır.

Ayrıca sahurda da hurma tüketmek kan şekerinin düzenlemesine yarayacaktır. Hurmanın faydaları saymakla bitmemektedir. Aynı zamanda besin bileşimi nedeniyle zihinsel ve fiziki yorgunluğu azaltan bir meyvedir. Uzmanlar tarafından sahurda 1 veya 2 adet yenmesi tavsiye edilmektedir. Hurma, kan şekerinin düşüklüğü nedeniyle ortaya çıkan baş ağrısı ve halsizlik belirtilerini ortadan kaldırmada etkili olacaktır. Ayrıca, vücudun kan şekeri dengesini düzenlemede önemli rol oynamaktadır. 

Hurmanın bir diğer faydası içerdiği B vitamini nedeniyle sinir sistemini koruyarak, yaşanacak stresleri daha iyi karşılamaya ve daha az etkilenmeye yardımcı olmaktadır. Ramazan ayı boyunca yaşanması muhtemel kabızlık ve hazımsızlık problemleri için hurma yine bir numaralı besindir. Ramazan ayı boyunca hem sahurda hem de iftarda 1 veya 2 adet olmak üzere hurma tüketilebilir. Özellikle şeker hastalarının bu meyveyi daha dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Şeker hastalarının ise hurmayı günde bir veya iki kez tüketilmesi önerilmektedir. Hurma, ramazan ayı haricinde de 1-2 tane yenerek ara öğün olarak değerlendirilebilir. İçeriğinde yer alan lif ve protein tokluk hissi yaratacaktır. Kaynak: Hayat Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.