Prostat'tan korkmayın, büyümesi engellenebilir..


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz köşe yazarlarından "Doğal Yaşam ve Sağlık Koçu" Ümit Yurtkuran, "prostat" hakkındaki 3 seri olarak düzenlediği yazı dizisinin ilkinde "Tarifinden de anlaşılacağı gibi prostat bir hastalık değil küçük ama önemli bir organımızdır. Ancak çeşitli nedenlerle büyümesi sonucu ortaya çıkan bir çok problem nedeniyle, erkeklerimiz prostatı bir hastalık olarak tanır.." dedi.

Prostatla ilgili mevcut, pek çok makale ve kitaplarda “prostat bezinin” diğer sebeplerin yanında, yaşa bağlı olarak kendiliğinden büyüdüğünün varsayıldığı yani erkeklerin belli bir yüzdesinin, iyi huylu prostat büyümesine mahkûmmuş gibi anlatıldığından bahseden Yurtkuran bu makalesinde;

"Bu fikre katılmadığımı açıkça söylemek istiyorum. Eğer prostat kendiliğinden büyüyor olsaydı, belli bir yüzde de değil, erkeklerin tamamında büyüme  olması gerekirdi. Ayrıca hormon bezinin kendiliğinden bozulması, yahut işlevini yitirmesi mümkün değildir. Çünkü tüm vücudumuz hücre bazında kendisini sürekli yenilemekte ve canlılığını bu şekilde sürdürmektedir. Özellikle hormon bezlerinin görevini tam yapamamalarının (diğer hastalıklarda olduğu gibi) dört ana sebebi vardır.

1-Her hangi bir nedenle Bağışıklık sisteminin zayıflaması yada bozulması,
2-Çeşitli sebep yada şekillerde biriken toksinler (zehirler),
3-Bakteriler, virüsler, çeşitli mikroplar yada başka nedenlerle oluşan  enfeksiyonlar,
4-Hormon ya da salgı üretimine engel olacak derecede, mikro gıda yetersizliği.."  şeklinde açıklamada bulundu..

Ümit Yurtkuran'ın bu yararlı sağlık bilgileriyle dolu makalesinin tamamına aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz;
 

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>http://www.bursaarena.com.tr/prostat-hastalik-mi-buyumesi-engelelenebilir-mi-ve-cozum-yollari-nelerdir-1-makale,1204.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.