ABD’den Türk doktora Tıpta Öncülük Ödülü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD’nin önde gelen tıp kuruluşlarından olan Cedar Sinai tarafından verilen, tıp alanının en önemli ödüllerinden biri olan ‘Tıpta Öncülük Ödülüne, Türk Doktor Moshe Arditi layık görüldü.

ABD’nin önde gelen tıp kuruluşlarından olan Cedar Sinai tarafından verilen, tıp alanının en önemli ödüllerinden biri olan ‘Tıpta Öncülük Ödülü’ne, Türk Doktor Moshe Arditi layık görüldü.

1981 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra ABD’de 31 senedir çocuk hastalıkları konusunda çalışan, 21 senedir İmmünoloji Bölüm Başkanlığı ve Salgın Hastalıklar Dairesi yöneticiliği yapmakta olan Moshe Arditi’ye ABD’nin önde gelen tıp kuruluşlarından olan Cedar Siani tarafından, tıp alanının en önemli ödüllerinden biri olan ‘Tıpta Öncülük Ödülü, özel bir törenle verildi.

Törene tıp çevrelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz ve Arditi’nin Türkiye’den ailesi de katıldı. 30 yıldan uzun bir süre alanında başarı göstermiş, tıpta kullanılır yeniliklere imza atan ve ardından gelen kuşakların eğitimine katkıda bulunan kişilere verilen bu ödül, Arditi ile ilk defa bir Türk doktoruna verilmiş oldu. Arditi “Bu ödül ile gurur duyuyorum” dedi.

Arditi, özellikle pediatri alanında yaptığı çalışmalar ile tanınıyor. Uzun süredir üzerinde çalıştığı ve çocuklarda tanı ile tedavisinde geç kalınması ile kalp rahatsızlıklarına sebep veren Kawasaki Hastalığının tedavisi üzerine yakın zamanda başlattığı insan üzerinde uygulanan klinik çalışmalar dünya tıp çevresinde dikkat çekiyor.

(Kaynak: Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.