Türk resim sanatının duayenleri ‘VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl’ sergisinde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

VakıfBank’ın kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla hazırlanan ‘VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl’ sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Modern resim sanatımızın tarihsel serüvenini aydınlatan 36 tablonun yer aldığı serginin açılışında konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Feyhaman Duran’dan Zeki Faik İzer’e, İbrahim Safi’den Fikret Otyam’a, Ergin İnan’dan Şeref Bigalı ile Ara Güler’e kadar her biri özel ve ülkemiz sanatında iz bırakmış isimlerin eserlerini sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

Kültür mirasımızın gelecek nesillere doğru aktarımı için önemli çalışmalar gerçekleştiren VakıfBank, kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla bir resim sergisi hazırladı. VakıfBank’ın kuruluşundan günümüze dek temin ettiği tablolar koleksiyonundan yola çıkılarak düzenlenen ‘VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl’ adındaki bu sergide Feyhaman Duran’dan Ara Güler’e kadar resim sanatımıza damga vuran duayen sanatçıların eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü Dr. Yiğit Altıparmakoğulları’nın yaptığı ve 36 tablonun sunulduğu sergi 21 Nisan Pazar akşamına dek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

Bankacılık ve sanat hep bir arada

Açılışına VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, VakıfBank Yönetim Kurulu Üyeleri, 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili ve Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva, sanat ve akademi camiasının önemli isimleri ile kültür sanat basının katıldığı sergideki tablolar, modern resim sanatımızın tarihsel serüveni kayıt altına alınıyor. Serginin açılışında konuşan Özcan, “VakıfBank olarak 65 yıldır bankacılık faaliyetlerimizle her zaman devletimizin ve milletimizin yanındaki güç olduk. Sosyal sorumluluk bilincimizle de topluma değer katmaya, kültür dünyamızı zenginleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Koleksiyonumuzda bin 700’den fazla eser var

Genel Müdür Özcan, VakıfBank’ın Ankara ve İstanbul’daki sanat galerileri aracılığıyla yıllarca birçok sanat sergisine ev sahipliği yaptığını belirterek, “Kimi sanatçımız ilk sergisini VakıfBank’ta açtı, kimi sanatçımız da uzun sanat ömrünün seçkilerini galerilerimizde bir araya getirdi. Bu sergilerin sonucunda bankamızda da zengin ve kıymetli bir sanat koleksiyonumuz oluştu. Bugün itibarıyla sayısı bin 700’ün üzerinde eser koleksiyonumuzda bulunuyor” sözlerini kaydetti.

Ülkemizin sanatına iz bırakan isimler

Serginin hazırlık sürecine değinen Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu liderliğinde değerli hocalarımız Dr. İrfan Okan ve Dr. Yiğit Altıparmakoğulları yaklaşık 3 ay süren yoğun bir çalışmayla koleksiyonumuzun değerlemesini gerçekleştirdiler. Dr. Altıparmakoğulları aynı zamanda bu sergimizin de küratörlüğünü üstlendi. Gönül isterdi ki koleksiyonumuzun tamamını sergileyebilelim. İmkânlar dâhilinde bugün, bankamızın 65. kuruluş yıl dönümünde birbirinden kıymetli 36 eserin yer aldığı sergimizin kapılarını sanatseverlere açıyoruz. Feyhaman Duran’dan Zeki Faik İzer’e, İbrahim Safi’den Fikret Otyam’a, Ergin İnan’dan Şeref Bigalı ile Ara Güler’e kadar her biri özel ve ülkemiz sanatında iz bırakmış isimlerin eserlerini sizlerle buluşturuyoruz.”

Görme engellilere özel betimleme

Mehmet Emin Özcan, sergide ayrıca tüm eserlerin sesli betimleme yöntemiyle görme engelli ziyaretçilere anlatıldığının bilgisini vererek, “Bu vesilesiyle ilk günden bu yana galerilerimizde sergi açan sanatçılarımıza, bu sergilerin ziyaretçilerine ve emek veren tüm VakıfBanklılara müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.