“Sağlıklı Adımlar” Resim Yarışmasını Bursalı öğrenci kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nestlé’nin, Türkiye’de 2012 yılından bu yana MEB. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürdüğü “Sağlıklı Adımlar” projesi yeni yarışmalar ve etkinliklerle devam ediyor.

İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması’nda Adana ve İstanbul öne çıktı

Projenin uygulandığı 13 ilde yer alan 66 okuldaki üçüncü sınıf öğretmenlerinin geliştirdiği yeni ve farklı uygulama yöntemlerinin değerlendirildiği “İyi Uygulamalar Paylaşımı” yarışmasına 18 öğretmen katıldı. Dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularının öğrencilere en etkili şekilde anlatılmasını hedefleyen yarışmada başvurular proje paydaşlarından oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda ilk üçe girenler Adana Necatibey İlkokulu’ndan Levent Toros, Adana Yüreğir Cengiz Topel İlkokulu’ndan Fikri Yılmaz ve İstanbul Kartaltepe İlkokulu’ndan Yüksel Çetin oldu. Eskişehir Milli Zafer İlkokulu’ndan Yalçın Dermen ile Mersin Çukurova İlkokulu’ndan Gülay Alp ise mansiyon ödülü kazandı.

Resim Yarışması’na 1.500’ün üzerinde öğrenci katıldı

Projenin yürütüldüğü okulların üçüncü sınıf öğrencilerinin dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında edindikleri bilgi ve becerileri resim yoluyla ifade etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Sağlıklı Adımlar Resim Yarışması’na 5 Şubat – 13 Nisan 2018 tarihleri arasında proje okullardan 1.503 öğrenci resimlerini göndererek başvuruda bulundu.

Proje paydaşlarından oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda Bursa Ali Karasu İlkokulu’ndan Duru Sena birinciliği kazanırken, Konya Mustafa Necati İlkokulu’ndan Zümra Özpehlivan ikinci, Adana Necatibey İlkokulu’ndan Duru Aka da üçüncü oldu. İstanbul Kartaltepe İlkokulu’ndan Ayça Begüm Aydın ve Konya Barbaros İlkokulu’ndan Muhammed Emre Aldağ ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Çocuklar sağlıklı besinleri kendi elleriyle yetiştiriyor

“Sağlıklı Adımlar” projesi kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de Üsküdar İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu’nda düzenlenen Bahçe Ekimi oldu. Yeryüzü Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlik ile çocukların sağlıklı ve doğal beslenmenin önemini kavramaları sağlanırken, bitkisel ürünlerin nasıl yetiştiğini yaşayarak deneyimlemeleri hedeflendi. Okulun üçüncü sınıf ve özel eğitim sınıfı öğrencilerinin yanı sıra Nestlé gönüllülerinin de katıldığı etkinlikte okulun uygun bir bölgesinde küçük tarh bahçeler oluşturuldu. Bahçelere toprak döküldü, maydanoz, soğan, marul gibi ürünlerin ekimi ve sulaması gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.