Küçük Ressamlar 29 Ekim'de Anıtkabir'de idiler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul1881 tasarım ekibi ve küçük ressamlar; 29 Ekim 2018’de 4. Kez Anıtkabir’de tuvalin başına geçti...

İstanbul ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sanat çalışmalarıyla adını duyuran sanat ve kültür platformu İstanbul1881 ve platformun tasarım ekibi 29 Ekim 2018 Pazartesi günü “Küçük Ressamlar Anıtkabir’de” projesi ile 4. Kez Anıtkabir’de tuvalin başına geçti.

Küçük Ressamlar Anıtkabir’de projesinin ilk etkinliğini 23 Nisan 2015’te Anıtkabir Komutanlığı ile birlikte düzenleyen sanat platformu, İngiliz ressam Ned Pamphilon’un çalışmaları ve 1.100 çocuğun katılımıyla Atatürk’ün “Yurtta Barış ve Dünyada Barış” sözlerine dikkat çekmişti.

Mustafa Kemal Atatürk ile Ülkü Adatepe’nin, Yalova Yürüyen Köşk önünde yer alan eserini barış sözleriyle oluşturulmuş bir komposizyon olarak küçük ressamlar ile birlikte resmedilmişti.

23 Nisan 2016’da ise 1.500 çocuk ile birlikte tuvalinin başında yer alan İstanbul1881, yine Ned Pamphilon’un çalışmalarıyla Prof. Dr. Aziz Sancar’a 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de düzenlenen törende hediye edilen bilimsel tabloyu, Mustafa Kemal Atatürk’ün geometri kitabından esinlenerek boyamış ve oluşturulan büyük komposizyonda “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözü ile yer alan resmi küçük ressamlar ile birlikte renklendirilmişti.

23 Nisan 2017 Pazar günü ise 1.700 küçük ressamla birlikte “Bütün Ümidim Gençliktedir” veciz sözünün yer aldığı komposizyonun boyaması gerçekleştirildi.

2018’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.Yılı nedeniyle 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 12:30 Anıtkabir’de tuvalin başında yer alan küçük ressamlar Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” sözünün boyamasını gerçekleştirdiler.

Anıtkabir Komutanlığı’nın düzenlediği tüm çocuklara açık, ücretsiz olan ve 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 12:30’da Anıtkabir’de gerçekleştirilen etkinlikte, 2-7 yaş grubu çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan alana rengarenk el izlerini bıraktılar. Dev tuvali daha sonra devir alan 8-14 yaş arasındaki çocuklar, “Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” mesajını İstanbul1881 tasarım ekibi ile birlikte oluşturdular. 2000 çocukla rekor katılım gerçekleşen aktivite coşku içerisinde geçti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yazı alanı ortasında İngiliz Ressam Ned Pamphilon’a ait The President / Cumhurbaşkanı eseri yer aldı ve bu yıl da katılımcılara ıslak imzalı sertifika dağıtımı gerçekleştiridi.

Vestel’in ana sponsorluğunu üstlendiği projede, Hayal Meyal Baskı Sistemleri, Falckon Özel İtfaiyecilik, Parlayan Medikal ve Nehir Kağıtçılık projeyi destekleyen markalar olarak yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.