Kentsel dönüşüm sorununa sanatsal bakış

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kentleşmenin samimiyetsizliğine iyi niyetli eleştirel bir bakış açısı geliştiren ressam Seydi Murat Koç, Yerden Yüksek adlı sergisiyle kentlerin kaybolan değerlerine dikkat çekiyor.

Nilüfer Belediyesi, kendisini pozitif bir aktivist olarak tanımlayan ressam Seydi Murat Koç’un 19. kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının 3 seriden oluşan ve serinin ilk eserlerinin yer aldığı Yerden Yüksek adlı resim sergisi, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’ın da katıldığı sergide sanatçı Seydi Murat Koç, 1998 yılında yerleştiği İstanbul’da karşılaştığı kentsel dönüşüm sorununa dikkat çekmek istediğini söyledi. “Kentsel dönüşümle ilgili sadece İstanbul’da yaşadığım çevreyi değil bütün Türkiye’yi gözlemleme fırsatı buldum” diyen Koç, “Benim çocukluğumdan beri söylenen yeşil Bursa’da artık yerden yüksek şekilde yapılmış gökdelenleri görmek mümkün. ‘TOKİ’nin Bursa’ya tokadı’ isimli bir fotoğraf yarışması dikkatimi çekmişti ve sergilenen fotoğraflara baktığımda şehrin silüetinin tamamen değiştiğini gördüm. Şehirdeki yeşil silüetin büyük bir kısmı bu tür yüksek binalarla kapatılmış durumda. Aslında Bursa da, İstanbul gibi kentsel dönüşüm içerisinde. Şu andan itibaren dönüşümle ilgili bazı atılımlar yapılsa da bir şekilde bazı değerleri kaybetmiş bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu sergi de bir nebze ona dokunmuş olabilir ve geleceğe dönük ilham verebilir” diye konuştu.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde 12 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerin izlenimine sunulan Yerden Yüksek sergisinde 15 eser yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.