İklim değişikliğine karikatürle dikkat çektiler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çevre ve iklim değişikliğini konu alan 1. Uluslararası Kaplanlar Soğutma Karikatür Yarışması’nda, dereceye giren eserler Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bursa’da Kaplanlar Soğutma, Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlenen karikatür yarışmasında çevre sorunlarına dikkat çekildi. Uluslararası alanda düzenlenen 1. Uluslararası Kaplanlar Soğutma Karikatür Yarışması’na, 31 ülkeden toplamda bin 400 eser başvurdu. Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, Karikatür sanatçıları Halit Kurtulmuş, Kürşat Zaman, Mehmet Kahraman ile Kaplanlar Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan, İcra Kurulu Üyesi ve Üretim Müdürü Nazlı Kaplan ile Arge ve Mühendislik Müdürü Mesut Aksoy’dan oluşan jüri başvuruları titizlikle değerlendirdi.

Yarışmaya Çin’den katılan Ba Biling’in eseri birincilikle ödüllendirilirken, ikinci Murat Sarı, üçüncü ise Musa Gümüş oldu. Yarışmada, Bulgaristan’dan Jovco Savov, İran’dan Ali Reza Moghaddam ve Almanya’dan Tomasz Wolosyzynise da mansiyon almaya hak kazanan sanatçılar oldu. Ayrıca yarışma ödülleri arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Özel Ödülü İran’dan Darusi Mehrdelan’ın olurken, AKAD Özel Ödülü de Muammer Kotbaş’a verildi.

Yarışma kapsamında Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi Yeraltı Galerisi’nde sergi açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriya Işık, Kaplanlar Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Süheyla Kaplan ve çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Işık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına yarışmaya dünyanın dört bir yanından katılan tüm karikatüristlere teşekkür etti. Kaplanlar Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan da yarışmayla birlikte çevre sorunlarına dikkat çekmek istediklerini belirtti.
Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki sergi 15 Mayıs – 15 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.