Genç sanatçıların sergisi izleyenleri büyüledi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yeni yılın ilk sergisi açıldı. Bursa’dan yolu geçen 35 genç sanatçının eserlerinden oluşan “Nilüfer Genç Sanat” sergisi büyük ilgi gördü.

Bugüne kadar sanat dünyasının önemli isimlerinin sergilerine ev sahipliği yapan Nâzım Hikmet Kültürevi, 2019 yılına da çok özel bir sergiyle girdi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören, mezun olan, sanat faaliyetlerini Bursa’da yürüten, Bursalı ya da Bursa’dan yolu geçen genç ve deneyimli sanatçıların eserlerinin yer aldığı “Nilüfer Genç Sanat” sergisi, Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılışını gerçekleştirdiği sergi, büyük ilgi gördü. 35 sanatçının farklı çalışmalarından seçkilerle oluşturulan sergi, sanatseverleri büyüledi. Sergide, önemli sergilerde yer almış sanatçıların yanı sıra gelecek vaat eden genç yeteneklerin eserleri de yer aldı.

BOZBEY: SANATA VE SANATÇIYA SAHİP ÇIKIYORUZ

Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başarılı çalışmalarından dolayı sanatçıları kutladı. Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’i sanat kenti yapan, sanata ve her yaştan sanatçıya sahip çıkmasıdır. İnanıyorum ki aramızda yer alan genç sanatçılarımızdan bir çoğu, ülkemizi dünyanın farklı yerinde temsil edecek. Nilüfer Belediyesi, bundan sonra da aynı anlayışla sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya, genç sanatçıları da desteklemeye devam edecek. Bu sergide inanılmaz eserler var. Tüm sanatçılarımızın gözlerine ve düşüncelerine sağlık” şeklinde konuştu.

Heykelden seramik yerleştirmeye, videodan yağlı boya ve kolaja kadar toplam 42 eserin yer aldığı Nilüfer Genç Sanat Sergisi, 27 Ocak tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.