Çamurdan Yansımalar Müzede Görücüye Çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İnegöl Belediyesi’nin Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği “Çamurdan Yansımalar” isimli cam süsleme ve seramik sanatı sergisi, İnegöl Kent Müzesinde izlenime sunuldu.

Sanata ve sanatçıya verdiği önemle bu alanda faaliyetler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, şehrin tarihini yaşatan Kent Müzesinde düzenlenen sergilerle de sanatı içe halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile “Çamurdan Yansımalar” isimli cam süsleme ve seramik sanatı sergisi düzenlendi.

Seramik ve cam teknolojisi alan öğretmeni Yadigar Beyaztaş öncülüğünde öğretmenler ve usta öğreticilerin 3 yıllık çalışmaları sonucu ortaya çıkan 32 eserin sergilendiği “Çamurdan Yansımalar” isimli serginin açılış töreni, bugün 14.30’da Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Nilüfer Karakoç, “Enstitümüz, bugün seramik alanında yaptığı çalışmalarla siz değerli sanatseverlerle buluştu. Toprak berekettir… Ana malzemesi toprak olan seramik, en kısa tanımıyla ateşte pişmiş topraktır. İnsanoğlu sırasıyla önce su, toprak ve sonra ateşi kullanmayı keşfetti. Bu 3 unsur binlerce yıl önce insanlığın en eski destanlarının yaşandığı Anadolu’da buluştu. Su, toprak ve ateşin buluşmasına bir de insanın el mahareti de eklenince ortaya seramik sanatının işlevsel ve estetik örnekleri çıktı. Bugün sizlerin beğenisine sunduğumuz eserlerimiz seramik ve cam teknolojisi alan öğretmenimiz Yadigar Beyaztaş öncülüğünde öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizin 3 yıllık çalışmaları oluşturulmuştur” dedi.

32 ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ise sanatsal faaliyetlerin tanıtımı ve vatandaşlara aktarımı noktasında sergilerin önemli olduğuna dikkat çekerek; “Seramik ve cam süsleme sanatlarının yer aldığı sergi açılışı için buradayız. Sergimiz Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle yapılıyor. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan bir kurum. Geleneksel el sanatlarının araştırılması ve yaşatılması misyonuyla çalışıyor. Koleksiyonumuzda toplam 32 eser sergilenecek. Bursa’da anıt niteliğindeki tarihi objelerin yanında, Yeşil Külliye desenli özgün çalışmalara da yer verilmiş. Cam Seramik Teknolojisi Öğretmeni Yadigar Beyaztaş ve sorumluluğundaki 3 usta öğretici ile hazırlanmıştır. 3 yıllık bir emeğin ve çalışmasının sonucunda oluşmuştur. Toprağın çamurla sanat bulmasından dolayı ‘Çamurdan Yansımalar’ sergisi adını almıştır. Sabır, çabayı esere dönüştürür. Cama, toprağa nakış vurmak, şekil vermek ve eser üretmek, sabırlı ve gayretli çalışmaların neticesidir” dedi.

Serginin Kent Müzesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen 121’nci sergi olduğunu hatırlatan Dülger, “Müzemiz 2009 yılında açılan Türkiye’nin İlk ilçe Kent Müzesi olma özelliğine sahiptir. Açıldığı ilk günden günümüze kadar 760 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Sergimizin 20-29 Kasım tarihleri arasında İnegöllülerin beğenisine sunulacağını hatırlatıyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri inceledi.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.