Günlük beslenme düzenimiz içerisinde farkında olmadan aldığımız toksik maddelerin en önemlilerinden birisi de, “yiyeceklerde kullanılan kimyasal katkı maddeleridir.” Bu maddeler günlük tüketime sunulan market ürünlerinin rengini güzelleştirmek, lezzetini artırmak veya satış anına kadar bozulup çürümelerini önlemek, yani raf ömrünü uzatmak için kullanılan "kimyasal katkı maddeleri"dir.

Bazı araştırmalar sonucu günümüz tüketim alışkanlıklarına göre beslenen insanların, farkında olmadan “her gün vücutlarına (ortalama) aldıkları kimyasal katkı madde sayısı iki bin çeşidin üzerindedir.”

Yüzlerce yiyecekle birlikte farkında olmadan aldığımız kimyasal katkı maddeleri ile ilgili en büyük tehlike; bu maddelerin sağlığımız üzerindeki zararlı etkileri araştırılırken, “tek tek test edilerek etkilerinin incelenmesidir.”

Halbuki biz bu katkı maddelerini tek tek değil kombinasyonlar halinde tüketiriz.

Katkı maddelerinin “kombine alınması halinde ortaya çıkacak zararlı etkileriyle ilgili neredeyse hiç bir araştırma yapılmamıştır.”

Halbuki bu günkü beslenme tarzıyla her gün kimyasal katkı maddelerinin pek çok farklı kombinasyonuna maruz kalmaktayız ve bu durum “çok tehlikeli bir kimya deneyinden” farklı değildir.

Bu günkü şartlarda bu tehlikeden tamamen kurtulmamız mümkün değil gibi. Ancak zararını minimuma indirebilmek için, “hazır gıda tüketimini en aza indirmenizde ve özellikle çocuklarınızı 'abur cuburlar'dan uzak tutmanızda” fayda olduğunu bilmenizi isterim.

Allah’ın bizleri dünyada kazanmış görünüp de, Ahirette kaybedenlerden eylememesi ve Cuma gününün sağlık bilincimizin çoğaltılmasına vesile olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.