Günümüzde kronik su kaybı (Dehidrasyon), tüm dünyada en çok rastlanan hastalık nedenlerinden birisi  halini almıştır. Bu durumun da en büyük nedeni vücudumuzun suya ihtiyacı olduğunda, “su iç sinyali veren susuzluk refleksi ile açlık refleksinin birbirine karıştırılmasıdır.”

Aslında çoğu zaman midemiz kazınmaya başladığında, vücudumuz susuz kalmıştır. Ama bizler su içmek yerine gereksiz abur cuburla, açlığımızı bastırma yolunu seçeriz. Özellikle gereksiz zamanlarda açlık hissettiğinizde hemen bir şeyler yemeye başlamadan önce büyük bir bardak su içmeyi deneyin.

Dehidrasyon (kronik su kaybı) kronik bir kan zehirlenmesi durumu ortaya çıkarır ve baş ağrısı dahil olmak üzere kronik ağrıların, gündüz halsizliğinin, metabolizma zayıflığının, konsantrasyon zorluğu ve depresyonun gizli, ancak temel sebeplerinden birisidir. Bu nedenle vücudumuzun günlük su ihtiyacının tam olarak karşılanması çok önemlidir. Susuzluğun vücudumuza verdiği zararlara ilişkin olarak, “Su; Nihai Tedavi” adlı kitabın yazarı, Steve Meyerowitz,

Vücudunuzun su içeriği %2 kadar az bir oranda düştüğü takdirde kendinizi yorgun ve uykulu hissedersiniz, %10 oranında düşerse ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşırsınız. Bundan daha yüksek orandaki su kayıpları ölümcül olabilir. Baş ağrıları, migrenler dahil kramplar, mide ekşimesi, depresyon, yorgunluk, kabızlık ve alerjilerden tutun da lif dokusu iltihabı, boğaz ağrısı, eklem ağrıları, yüksek tansiyon ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına kadar her türlü hastalık susuzluğun neticesi olabilir.” demektedir.

Cuma gününün sağlık konusunda farkındalığımızın artmasına vesile olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.