Sıra dışı bir ressam; "ÇİĞDEM ALTINÖZ" BURSA ARENA Ailesine katıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz Bursa Arena farklı sesleri yansıtmaya devam ediyor.

Bu defa sıra dışı bir resim sanatçısıyla birlikteyiz; Ressam Çiğdem Altınöz..

Kendisiyle görüştüğümüzde diyor ki; "zamanında geçmişteki padişahların resimlerini karakalem yapan insanlar olmasaydı, o tarihlerdeki kişilerimizi hiç göremeyecektik. Ben de gençlere bu yönden bir iz bırakmak, örnek olmak istiyorum. Bu arada "Ertuğrul" dizisindeki tiplemelerin resimlerini gerçekleştirdim. Savaşlar beni çok üzüyor. Bu yönde de savaşan Suriye gibi ülkelerin çocuklarının yüzlerini de yansıtmaya başladım.. Çocuklar hiç ağlamasalar keşke. İnanın çok üzülüyorum ve böyle bir konudan da kendimi alamıyorum. Çocuk portre çalışmalarım da 160'ı aştı sanıyorum."

Ressam Çiğdem Altınöz bugünden itibaren 500'ü aşkın eserlerini BURSA ARENA anasayfadaki GALERİ'de sırasıyla sergileyecektir.

Sayın Altınöz, "Türk Kadını'nın duygu, azim ve fedakarlık gibi hasletlerini" bir arada taşıdığı izlenerek ve "sıra dışı yetenekli, başarılı ve gençlere iyi örnek bir insan olması" da anlaşılarak BURSA ARENA'ya davet edilmiştir.  

BURSA ARENA'nın yaptığı bu daveti kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.

BURSA ARENA

Yayın Danışma Kurulu

*****

ÇİĞDEM ALTINÖZ KİMDİR?

1956 İstanbul - Kadıköy doğumludur.
Şiir yazmaya 1968 yılında başlamış, kesintisiz olarak bu güne dek sürdürmüştür.
Lise yıllarında şiir konusunda aldığı mansiyonlar vardır.

Eserleri, çeşitli antolojilerde, dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır.
'Ben Yağmurum' isimli şiir kitabı 1999 yılında basılmıştır.

Sevgi, ayrılık, hasret temalarına ağırlık veren Altınöz, yaşamdan edindiği tecrübeleri, çevresinde meydana gelen olaylardan etkileşimlerini de eserlerine yansıtmaya çalışmıştır.


Amerika'da yaşayan Türk çocuklarının Türkçe'mizi daha iyi öğrenmeleri için 2006 yılında yayın hayatına başlayan Bonbon Kids isimli çocuk dergisinin kültür -sanat editörlüğünü de yapan Çiğdem Altınöz, çocuk şiirleri, masallar da yazmakta olup, eserleri bu derginin pek çok sayısında yayımlanmıştır. (2006-2012 yılları)

2005-2010 yılları arasında kesintisiz olarak Afyon Kocatepe Haber ve Yeni İstiklal isimli haber portallarının genel yayın sorumluluğu ve editörlük yapmıştır.

Geçmiş yıllarda Belçika'da yayın yapan Belexpres gazetesi ve Almanya'da Aktüel Dergi ve Sağduyu, Antakya gazetesi, Antoloji.com, 3 nokta anlam platformu, Milliyet blog, Anne boyutu.com gibi internet üzerinden yayın yapan portallarda, yazı ve şiirlerini kapsayan köşeleri olmuştur.

 

Çiğdem Altınöz'ün baskıya hazır şiir ve roman çalışmaları, down sendromlu çocuğu olan ailelere yardımcı olmak adına hazırladığı "Meleklere Dokunma" isimli bir rehber kitap çalışması da vardır.

Son üç yıldır da suluboya portre çalışmaları yapan Altınöz, çeşitli TV kanallarında ve gazetelerde bu çalışmaları ile haber konusu da olmuştur.

Resim çalışmalarını şu adreslerde görmek mümkündür.

https://www.cigdemaltinoz.com.tr/

https://www.instagram.com/caltinoz1/

https://www.facebook.com/ResimAski/

Sergiler:

Kum Boncuğu sergisi - İstanbul

Toprak ananın doğuşu - Çanakkale

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.