Şair, yazar ve Araştırmacı Özkan Günal "Berat Kandili" ni anlatıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Her hafta BURSA ARENA'daki köşesinde zaman, mekan ve hurafelerden arınmış gerçek İslam'ı okurlarına anlatan köşe yazarımız Özkan Günal, bu hafta da Berat Kandili vesilesiyle güzel bilgiler ve mesajlar verdi.

Bu mübarek geceyi tarif ederken; "Berat Kandili, Şaban ayının on beşinci gecesidir. Beraat gecesine “Kefaret” gecesi de denilirken bir diğer adı da “Şefaat” gecesidir. Berat, kelime anlamı olarak, kurtulmak, temize çıkmak, bir şeyden veya bir kimseden uzak kalıp onunla ilişkiyi kesmek olarak kullanılan kavram olmasının yanında kaybedilmiş hakların geri alınması olarak da yorumlanır.." diyen Özkan Günal, yazısını;

"Allah’a kul olmuş gönül eri müminlerden olabilmek için müşriklik halinden ilişkimizi kesmeli, müşriklik yaşatışında anlayışımıza bulaşan şirk kirinden temizlenmeli, öfkeden, kinden, kibirden, gururdan, eski alışkanlıklardan kurtulmalıyız. İşte o zaman yani yüzümüzü müşriklikten Müminliğe çevirdiğimizde müminler gibi yaşama sonucu gönül eri olup Beratımızı almış oluruz.." Şeklinde sürdürüyor.

Özkan Günal'ın bu değerli makalesinin tamamına aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz;



http://www.bursaarena.com.tr/berat-kandili-makale,3042.html

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.